Αμπουμπακάρ: «Δεν φοβόμαστε τη Βραζιλία»

Αμπουμπακάρ

Στη μέχρι τώρα καριέρα του, αλλά και στο επερχόμενο Μουντιάλ, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Fifa plus ο Βίνσεντ Αμπουμπακάρ.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια όμορφη και με έντονα συναισθήματα διοργάνωση. Είμαστε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο εναντίον της Βραζιλίας, της Ελβετίας και της Σερβίας.

Δεν φοβόμαστε τους αντιπάλους μας ακόμα και τη Βραζιλία, καθώς δεν είναι η ένδοξη Βραζιλία των παλαιότερων χρόνων. Η αλήθεια είναι πως διαθέτουν αρκετά ποιοτικούς παίκτες, αλλά σε τέτοια τουρνουά δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς χρειάζεται όλοι αυτοί οι παίκτες να «δέσουν» μεταξύ τους. Μια ομάδα με ποιότητα, αλλά χωρίς «χημεία» μεταξύ των παικτών είναι ένα απόλυτο τίποτα.

Εμείς θα κοιτάξουμε από την μεριά μας να είμαστε απολύτως έτοιμοι (ελπίζω και χωρίς τραυματισμούς) και από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είμαστε εδώ για να πούμε τι θα κάνει και τι όχι η Βραζιλία ή οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος, αλλά εστιάζουμε στη δική μας ομάδα και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Ελπίζω πως σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ό,τι καταφέρουμε θα είναι μια συλλογική προσπάθεια.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο Μουντιάλ του 2014, το οποίο ήταν και το τελευταίο για την εθνική Καμερούν:

«Όλοι θα θυμάστε τη συντριβή της Βραζιλίας με 7-1 από τη Γερμανία εκείνη τη χρονιά. Σίγουρα θα θέλουν να πάρουν μια κάποιου είδους εκδίκηση και γιατί όχι να φτάσουν και μέχρι τον τίτλο. Κι εμείς όμως από τη μεριά μας δεν τα είχαμε πάει καλά σ’ εκείνο το τουρνουά, αλλά πιστεύω πως έχουμε μάθει από εκείνη την αποτυχία και είμαστε έτοιμοι για αυτή τη νέα πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Τα λόγια είναι καλά, αλλά καθρέφτης είναι το γήπεδο, στο οποίο θα ανταγωνιστούμε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και ελπίζω να τα πάμε καλά.»