Μουντιάλ Κατάρ: Τα φαβορί με βάση την στατιστική και τις… στοιχηματικές

Μουντιάλ Κατάρ

Με τον ερχομό του Μουντιάλ του Κατάρ καταρρίπτεται το δεδομένο της διεξαγωγής της διοργάνωσης κατά την διάρκεια των θερινών μηνών

Με απόφαση-έκπληξη η FIFA καθόρισε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ως τους μήνες πραγματοποίησης του Μουντιάλ του Κατάρ οπότε και θα διακοπούν τα πρωταθλήματα προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να ενσωματωθούν στο εθνικό αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.

Εκτός αυτού, προ ολίγων ημερών η FIFA με ανακοίνωση του προέδρου της, Τζιάνι Ιφαντίνο, δήλωσε την εκ νέου αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης του πολυδιαφημισμένου τουρνουά. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα ενημερωθούν δεόντως, μέσω email, ότι τα εισιτήριά τους  θα παραμείνουν σε ισχύ παρά την τροποποίηση στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του οργανισμού . Έτσι οι αναμετρήσεις και το πρόγραμμα αναπροσαρμόζονται με εκκίνηση στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή.

Τελικά μουντιάλ μες στο καταχείμωνο γίνεται αλλά επειδή  μουντιάλ χωρίς στοίχημα και πληθώρα επιλογών δεν γίνεται, ας εξετάσουμε τα φαβορί με ρεαλισμό προκειμένου να καταλήξουμε σε αξιόλογα συμπεράσματα. Ιδιαίτερα σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο η μακροχρόνια αγορά συγκεντρώνει ξεχωριστό ενδιαφέρον εξαιτίας των θελκτικών αποδόσεων. Περισσότερες στοιχηματικές επιλογές και υψηλές αποδόσεις μπορείτε να ανακαλύψετε στην http://in2bet.com.cy, αξιοποιώντας τις συνδυαστικές επιλογές που προσφέρει.

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας σχετικά με τις επικρατέστερες εθνικές ομάδες για την κατάκτηση του χρυσού αγαλματιδίου. Ως αδιαφιλονίκητο φαβορί απ’ τις στοιχηματικές  φιγουράρει η Βραζιλία του σούπερ σταρ Νεϊμάρ ο οποίος την συγκεκριμένη χρονική περίοδο οργιάζει με την Παρί στη League 1. Η Σελεσάο των πέντε τροπαίων 20 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του τίτλου, στο τελευταίο έως σήμερα Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη σε χώρα της Ασίας, δείχνει έτοιμη για μια ανάλογη επιτυχία τρέχοντας ένα αδιανόητο αήττητο σερί. Η απόδοση της στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες κυμαίνεται κοντά στο πέντε (!) γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερο ενδιαφέρουσα επιλογή.

Αναζητώντας το δεύτερο φαβορί συναντάμε έναν όμιλο εθνικών ομάδων, 3 συγκεκριμένα εθνικών ομάδων με την διόλου ευκαταφρόνητη απόδοση του 7.50. Η πρώτη των ομάδων αυτών είναι η Αγγλία. Κι αν τα 20 χρόνια της Βραζιλίας ακούστηκαν πολλά, η Αγγλία μετρά 56 χρόνια απ’ την τελευταία μεγάλη της επιτυχία. Σαφώς οι Άγγλοι κατεβαίνουν με ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο ωστόσο θεωρούνται από πολλούς υπερεκτιμημένοι κι έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση η απόδοση ίσως δεν είναι αντάξια των βλέψεων και των πιθανοτήτων της Αγγλίας για κυριαρχία στο Κατάρ. Στην συνέχεια ακολουθούν με την ίδια απόδοση και ξεκάθαρα υψηλότερες φιλοδοξίες η κάτοχος του τίτλου Γαλλία αλλά και η Αργεντινή του σπουδαίου Λέο Μέσι.

Για την Γαλλία πραγματικά δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχει στις τάξεις της παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως τον ασταμάτητο Καρίμ Μπενζεμά και το νέο αστέρι του βασιλιά των σπορ, Κυλιάν Μπαπέ. Από την άλλη η Αλμπισελέστε, με τον Μέσι να έχει βρει τον καλό του εαυτό γνωρίζοντας ότι είναι πιθανόν η τελευταία ευκαιρία για την πραγματοποίηση ενός τεράστιου επιτεύγματος που θα τον εδραιώσει ως έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών φαίνεται να εξαιρετικά επικίνδυνη. Γενικά οι δύο παραπάνω επιλογές θα μπορούσαν στοιχηματικά να χαρακτηριστούν ως ευκαιρίες καθώς οι δύο αυτές ομάδες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να στεφθούν πρωταθλήτριες.

Την πεντάδα  στον πίνακα των αποδόσεων κλείνει η ανανεωμένη και νεανική Ισπανία στο 11 απόδοση, η οποία ωστόσο θεωρητικά λόγω απειρίας δε θα μπορέσει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Πιο κάτω συναντώνται παραδοσιακές δυνάμεις οι οποίες όμως φέρουν τον τίτλο του αουτσάιντερ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Ολλανδία.

Τέλος όσον αφορά το βραβείο του πρώτου σκόρερ τα ονόματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα! Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Κυλιάν Μπαπέ ο οποίος σκοράρει κατά ριπάς στη Γαλλία και ο συμπατριώτης του Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος καλπάζει για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Πιο κάτω οι επίσης « παριζιάνοι» Μέσι και Νειμάρ με τον Χάρι Κέιν και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον καλύτερο σκόρερ όλων των εποχών, να τους ακολουθούν