Το πρώτο φόρουμ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή το Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ Κατάρ: Διεξάγεται 12/9 και 13/9 στο Κατάρ το πρώτο φόρουμ του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μετά τις έντονες κριτικές.

Το φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται από την εθνική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων (NHRC), είναι αφιερωμένο στον «ρόλο των φορέων που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των νόμων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Το τουρνουά είναι «μια ευκαιρία για εμάς να εργαστούμε για την καθιέρωση και την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως διαβεβαίωσε η Μάριαμ μπιντ Αμπντολάχ Αλ Ατιγιάχ, πρόεδρος του NHRC, στα εγκαίνια αυτού του φόρουμ, προσθέτοντας ότι το Κατάρ καταβάλλει «κάθε προσπάθεια προστασίας και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

 Οι αρχές του μικρού εμιράτου του Κόλπου επικρίνονται τακτικά από ΜΚΟ για τη μεταχείρισή τους προς τους μετανάστες εργάτες, καθώς και τα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας, Μοχάμεντ Χασάν Αλ Ομπάντλι, επανέλαβε ότι το Κατάρ έχει «επιχειρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, ενώ, σχετικά με τα δικαιώματα των επισκεπτών-θεατών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Νασέρ Μαρζούκ Αλ Μαρί του NHRC τόνισε ότι «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι με σεβασμό στον πολιτισμό μας».