Άνω – κάτω οι «μπλε»

Γαλλία

Αναστάτωση επικρατεί στη Γαλλία μετά τις κατηγορίες του Ματίας Πογκμπά (αδελφού του Πολ) λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Συγκεκριμένα ο Ματίας κατηγόρησε τον αδελφό του Πολ χαρακτηρίζοντας τον ως προδότη και πως κατέφυγε σε μάγια με στόχο να τραυματιστεί ο Κιλιάν Μπαπέ! Μπορεί ο Πολ Πογκμπά να είναι προς το παρόν εκτός πλάνων λόγω του τραυματισμού του και να παραμένει άγνωστο το αν τελικά καταφέρει να προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει θέμα στις τάξεις της Εθνικής Γαλλίας.

Ένα θέμα που καλείται να διαχειριστεί τώρα ο Ντιντιέ Ντεσάν, μια κάτι που βέβαια έχει ξανασυναντήσει κατά τη θητεία του στον πάγκο των «τρικολόρ». Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εξωαγωνιστικά ζητήματα απασχολούν τους «πετεινούς»,  καθώς το 2015 ο Καρίμ Μπενζεμά είχε κατηγορηθεί για απειλές και εκβιασμό προς τον Ματιέ Βαλμπουενά μέσω ενός «ροζ» βίντεο του τελευταίου (αυτό κόστισε στον Μπενζεμά την θέση του στην Εθνική μέχρι και το 2021).

«Ακόμα κι αν ο Πογκμπά δεν καταφέρει να βρίσκεται στο Κατάρ, ο Ντεσάν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον «βομβαρδισμό» που αναμένεται από τα ΜΜΕ, πόσο μάλλον όταν υπάρχει έρευνα για απειλές και απόπειρα εκβιασμού. Ο Ντεσάν θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Πογκμπά σε περίπτωση που οι κατηγορίες αποδειχτούν έγκυρες» ανέφερε ο Βίνσεντ Γκαρσία στην «L’Equipe».

Υπάρχουν όμως αποδείξεις για τις παραπάνω κατηγορίες;

Σύμφωνα με αναφορές στη Γαλλία, ο Ματίας Πογκμπά σκοπεύει να δημοσιεύσει ένα βίντεο μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται ότι ο Πολ προσέλαβε έναν μαραμπού (μουσουλμάνος ιεροδιδάσκαλος) με στόχο να τραυματίσει τον Κιλιάν Μπαπέ χρησιμοποιώντας μάγια.

Από πλευράς της πάντως η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει μέχρι στιγμής ταχθεί πλήρως με το μέρος του Πολ Πογκμπά.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Τι είχε συμβεί μεταξύ Μπενζεμά και Βαλμπουενά;

Όσον αφορά το προηγούμενο σκάνδαλο, θυμίζουμε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2021 για συνενοχή στην απόπειρα εκβιασμού του πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Ματιέ Βαλμπουενά μέσω ενός «ροζ» βίντεο του τελευταίου.

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 75.000 ευρώ.