Από το πρωτάθλημα της Τυνησίας, στο δρόμο της προσφυγιάς

Από την Σφαξιέν και την Α' Εθνική της Τυνησίας, σε μία βάρκα με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον, για το Μοχάμεντ Αλί Τσελμπί.

Μία ιστορία βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκε στη Μεσόγειο θάλασσα. Ο νεαρός Μοχάμεντ Αλί Τσελμπί, τερματοφύλακας σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Τυνησίας τη Σφαξιέν, επέλεξε να παίξει τη ζωή του κορόνα γράμματα, ώστε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον.  Ο Τσελπί, μπήκε σε μία βάρκα μαζί με άλλους συμπατριώτες του με τελικό προορισμό τη γειτονική Ιταλία. Ο ίδιος, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα έκανε γνωστή την αποστολή του. Παράλληλα, ανήρτησε  μία φωτογραφία μέσα από τη βάρκα, όπου διακρίνονται κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι φίλαθλοι της ομάδας σοκαρίστηκαν με την κίνηση αυτή του νεαρού ποδοσφαιριστή και ξεκίνησε μία διαμάχη μεταξύ τους, για τους λόγους που ο Τσελμπί προέβη σε αυτήν την απόφαση.

Ταυτόχρονα, το Sports News Africa, υποστήριξε πως παρά την πολλή καλή πορεία τη Σφαξιέν, ούσα μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, πολλοί νεαροί παίκτες ακολουθούν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Ο προφανής λόγος είναι η κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί, ενώ επιπλέον οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα, παραμένοντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Όπως προσθέτει το προαναφερθέν δημοσιογραφικό μέσο, ο σύλλογος ζήτησε βοήθεια και οικονομική ενίσχυση από την Τυνήσια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στη νέα σαιζόν.

«Επέλεξα να μεταναστεύσω λαθραία λόγω της αδικίας που υπέφερα στην Τυνησία. Ζήτησα βίζα και μου το αρνήθηκαν. Έχω λάβει προτάσεις για δουλειά στην Ιταλία και τώρα βρίσκομαι σε κέντρο υποδοχής», είπε ο νεαρός τερματοφύλακας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM, που επικοινώνησε μαζί του στην Ιταλία. «Είμαστε σε σοκ και θα ήθελα ο Τσέλμπι να μου μιλήσει για τα προβλήματά του», είπε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο Μοέζ Τρίκι, προπονητής της Σφαξιέν. Ο Τρίκη πρόσθεσε ότι ο Τσέλμπι «δεν μπορεί ποτέ να υπογράψει με άλλο σύλλογο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας, καθώς έχει συμβόλαιο».

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

Ο πατέρας του Τσέλμπι μίλησε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό: «Δεν ήξερα ότι ο γιος μου είχε αποφασίσει να μεταναστεύσει παράνομα. Με πήρε τηλέφωνο την Παρασκευή για να πει ότι έφτασε στην Ιταλία. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να πάρουμε βίζα, αλλά μάταια», υπογραμμίζοντας ότι: «Ο γιος μου κλήθηκε για δοκιμαστικά από τέσσερις ιταλικές ομάδες. Υπέστη μια ακατανόητη αδικία στη Σφαξιέν και στην Εθνική ομάδα της Τυνησίας, που συμμετέχει μάλιστα στο Μουντιάλ του Κατάρ. Είχε βαρεθεί. Δεν θέλει να επιστρέψει στην Τυνησία. Η Εθνική ομάδα επέλεξε τερματοφύλακες για το Παγκόσμιο Κύπελλο με άδικο τρόπο. Ο γιος μου υπέφερε πολύ».