Αλεξάντερ Τσεφέριν: «Σίγουρος ότι το Μουντιάλ 2030 θα διεξαχθεί σε Ισπανία και Πορτογαλία»

Μουντιάλ

Μουντιάλ: Ο Πρόεδρος της UEFA εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα των δύο κρατών της ιβηρικής χερσονήσου.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι πεπεισμένος ότι οι Ισπανία και Πορτογαλία θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2030, δηλώνοντας την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα των δύο χωρών της ιβηρικής χερσονήσου.

«Είμαι σίγουρος ότι το Μουντιάλ του 2030 θα διεξαχθεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία, δύο χώρες που αγαπούν το ποδόσφαιρο», τόνισε σήμερα (05/09) ο επικεφαλής της UEFA, κατά την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου “Football Talks”, που διοργανώνεται από την Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FPF), στη Λισαβόνα.

«Αποτελεί ένα στοίχημα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες που είναι παθιασμένες με το ποδόσφαιρο, οι οποίες ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και έχουν καλή υποδομή», επεσήμανε, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η Ισπανία θα έχει ένδεκα διαθέσιμα γήπεδα και η Πορτογαλίατρία.

«Βόμβα» της UEFA, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τη σεζόν 2022 – 2023 οι ρωσικοί σύλλογοι

Άκυρη και η υποψηφιότητα της Ρωσίας για τη φιλοξενία του EURO 2028. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από όλους τους θεσμούς της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, δίδοντας συνέχεια στις αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία της 24ης Φεβρουαρίου.

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!

Το γεγονός εκείνο, ευνόησε την πρωταθλήτρια Σκωτίας, ήτοι τη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, η οποία αντικατέστησε στη γενική βαθμολογία αυτή της Ρωσίας και έλαβε αυτομάτως το εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ανακατατάξεις ευνόησαν και τους ελληνικούς συλλόγους τόσο στο Europa League, όσο και το Europa Conference League.

Παράλληλα, η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας της Ρωσίας για τη φιλοξενία του Euro 2028 και πλέον, η ανάθεση γίνεται «κούρσα» για δύο, με την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο να διεκδικούν τον ρόλο της οικοδέσποινας.