Κοντά στη λήξη το σήριαλ με τη καταγγελία της Χιλής

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ: Η FIFA έχει προγραμματίσει ακρόαση στις 15 Σεπτεμβρίου για την πολυσυζητημένη υπόθεση του ποδοσφαιριστή Μπάιρον Καστίγιο

Η FIFA έχει προγραμματίσει ακρόαση στις 15 Σεπτεμβρίου για την πολυσυζητημένη υπόθεση του διεθνούς ποδοσφαιριστή από τον Ισημερινό Μπάιρον Καστίγιο, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Χιλής συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες για το Μουντιάλ του Κατάρ, χωρίς να έχει δικαίωμα να παίξει.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής άσκησε έφεση κατά της απόφασης της FIFA στις 10 Ιουνίου να απορρίψει τον ισχυρισμό ότι ο Καστίγιο γεννήθηκε στο Τουμάκο της Κολομβίας το 1995 και όχι στην πόλη του Ισημερινού Χενεράλ Βιγιαμίλ το 1998, όπως αναφέρεται στα έγγραφα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Ο Καστίγιο έπαιξε σε οκτώ από τους 18 προκριματικούς αγώνες του Ισημερινού για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η ομοσπονδία της χώρας (FEF), από την πλευρά της, αρνήθηκε ότι ο παίκτης δεν ήταν κατάλληλος, ενώ η FIFA είπε ότι ζήτησε από τη FEF να διαθέσει τον Καστίγιο για την ακρόαση της έφεσης. Ο Εντουάρντο Καρλέτσο, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Χιλής στην προσφυγή της στη FIFA, δήλωσε στο Reuters ότι το διοικητικό όργανο κάλεσε τον ίδιο τον Καστίγιο να καταθέσει.

Η Χιλή εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μπορέσει να βγει νικήτρια απ’ αυτή την υπόθεση και να λάβει μέρος στο Μουντιάλ 2022, που θα διεξαχθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, στη θέση του Ισημερινού. «Ευχαριστούμε τη FIFA γι’ αυτή τη σαφήνεια στην ακρόαση προσφυγής μας και που κάλεσε τον Μπάιρον Καστίγιο να απαντήσει στις πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με την επιλεξιμότητά του, επομένως σχετικά και με την πρόκριση του Ισημερινού στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022», σχολίασε ο Καρλέτσο.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

«Έχουμε παράσχει πολλά στοιχεία στη FIFA που δείχνουν ότι ο παίκτης γεννήθηκε στην Κολομβία και το πιστοποιητικό γέννησής του στον Ισημερινό είναι πλαστό. Τέλος, στις 15 Σεπτεμβρίου ο Καστίγιο έχει την ευκαιρία να εξηγήσει την κατάσταση και στη συνέχεια, για χάρη του ευγενούς παιχνιδιού, η Δικαιοσύνη μπορεί να τρέξει τον δρόμο της», κατέληξε ο δικηγόρος