Το Κατάρ θα επιτρέψει την πώληση μπύρας σε αγώνες

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ: Το Κατάρ θα επιτρέψει στους οπαδούς με εισιτήριο να αγοράσουν αλκοολούχα μπύρα σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Το Κατάρ θα επιτρέψει στους οπαδούς με εισιτήριο να αγοράσουν αλκοολούχα μπύρα σε αγώνες ποδοσφαίρου του Μουντιάλ που ξεκινούν τρεις ώρες πριν από τη σέντρα και για μία ώρα μετά το τελικό σφύριγμα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα, δήλωσε πηγή με γνώση των σχεδίων για το τουρνουά.

Η Budweiser, ένας μεγάλος χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης μπύρας στο τουρνουά, θα σερβίρει μπύρα εντός της περιμέτρου που περιβάλλει κάθε στάδιο, αλλά όχι στις κερκίδες ή την αίθουσα του σταδίου, δήλωσε η πηγή.

Το φετινό Μουντιάλ είναι το πρώτο που διεξάγεται σε μουσουλμανική χώρα με αυστηρούς ελέγχους στο αλκοόλ, παρουσιάζοντας μοναδικές προκλήσεις για τους διοργανωτές μιας εκδήλωσης που χρηματοδοτείται από μια μεγάλη μάρκα μπύρας και συχνά συνδέεται με τους λάτρεις της κατανάλωσης μπύρας. «Η μπύρα θα είναι διαθέσιμη όταν ανοίξουν οι πύλες, δηλαδή τρεις ώρες πριν από την έναρξη. Όποιος θέλει να πιει μια μπύρα θα μπορεί. Και μετά όταν φύγουν και από το γήπεδο για μία ώρα μετά το τελικό σφύριγμα», είπε η πηγή.

Επιπλέον, η Budweiser θα επιτρέπεται να σερβίρει μπύρα σε μέρος της κύριας ζώνης οπαδών της FIFA στο κέντρο της Ντόχα από τις 6:30 μ.μ. έως τη 1 π.μ. κάθε μέρα του τουρνουά 29 ημερών, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου, δήλωσε η πηγή.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

Στα προηγούμενα τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η μπύρα σερβιριζόταν σε ζώνες οπαδών όλη την ημέρα.

Η απόφαση για το πού και πότε θα πωλείται μπύρα στους θαυμαστές έχει πλέον οριστικοποιηθεί, αλλά η τιμή που θα χρεώνονται οι θαυμαστές για μια μπύρα είναι ακόμα υπό συζήτηση, δήλωσε η πηγή. «Συνεργαζόμαστε στενά με τη FIFA, η οποία διαχειρίζεται τη σχέση με τις αρχές του Κατάρ, για να διασφαλίσουμε ότι οι ενεργοποιήσεις μας για το τουρνουά εκτελούνται με σεβασμό και σύμφωνα με τους τοπικούς κανόνες και κανονισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της ζυθοποιίας Budweiser AB InBev σε δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς, δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλιο σχετικά με τους ελέγχους του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το αλκοόλ. Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης του Κατάρ απηύθυνε αιτήματα στην Ανώτατη Επιτροπή.

Υπάρχουν τέσσερις αγώνες προγραμματισμένοι τις περισσότερες ημέρες της φάσης των ομίλων του τουρνουά, με τον πρώτο αγώνα να ξεκινά στη 1 μ.μ. Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς θα χειριστεί το Κατάρ τις πωλήσεις μπύρας πριν από τη 1 μ.μ. Η Ουαλία και το Ιράν παίζουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, όταν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι στο Κατάρ θα συγκεντρωθούν στα τζαμιά για την εβδομαδιαία εκκλησιαστική προσευχή.

Το Κατάρ απαιτεί επί του παρόντος τα περισσότερα καταστήματα και εστιατόρια στη χώρα να κλείνουν κατά τη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής. Τα ερωτήματα έχουν στροβιλιστεί γύρω από τον ρόλο που θα έπαιζε το αλκοόλ στο φετινό Μουντιάλ από τότε που το Κατάρ κέρδισε τα δικαιώματα φιλοξενίας το 2010. Αν και δεν είναι ένα «ξηρό» κράτος όπως η γειτονική Σαουδική Αραβία, η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους είναι παράνομη στο Κατάρ.

Οι επισκέπτες δεν μπορούν να φέρουν αλκοόλ στο Κατάρ, ακόμη και από τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών του αεροδρομίου, και δεν μπορούν να αγοράσουν αλκοόλ στη μοναδική κάβα της χώρας, στα περίχωρα της Ντόχα. Μόνο οι ξένοι κάτοικοι με άδειες μπορούν να ψωνίσουν εκεί για οικιακή κατανάλωση.

Οι επισκέπτες μπορούν να πιουν σε μερικές δεκάδες αδειοδοτημένα ξενοδοχεία και κλαμπ, όπου μια πίντα μπύρας μπορεί να κοστίσει 18 δολάρια.