Ανοιχτά τα πακέτα φιλοξενίας για τους Ισραηλινούς

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Η FIFA επιβεβαιώνει ότι οι Ισραηλινοί μπορούν να αγοράσουν πακέτα φιλοξενίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου FIFA επιβεβαίωσε ότι οι Ισραηλινοί μπορούν να αγοράσουν πακέτα φιλοξενίας για το Μουντιάλ του Κατάρ απευθείας από τον κεντρικό ιστότοπο φιλοξενίας της, παρόλο που δεν υπάρχει επί του παρόντος ένας πράκτορας που να ασχολείται με το Ισραήλ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η FIFA διευκρίνισε ότι οι Ισραηλινοί και οι Ισραηλινοί κάτοικοι μπορούν να αγοράσουν πακέτα φιλοξενίας για το Μουντιάλ του Κατάρ απευθείας, παρόλο που επί του παρόντος δεν τους έχει διατεθεί κανένας πράκτορας», δήλωσε η Caroline Turner, διευθύντρια του UK Lawyers for Israel (UKLFI).

Η UKLFI είχε κατηγορήσει τη FIFA ότι έκανε διακρίσεις εναντίον ισραηλινών και παραβίασε τους δικούς της κώδικες συμπεριφοράς, μη επιτρέποντάς τους να αγοράζουν πακέτα φιλοξενίας μέσω πράκτορα. Η FIFA απάντησε ότι τα πακέτα φιλοξενίας της διοργανώνονται αποκλειστικά από την MATCH Hospitality, αλλά δεν βρέθηκε πράκτορας για να πουλήσει εισιτήρια σε Ισραηλινούς πελάτες.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, διαθέτει έναν ιστότοπο που προσφέρει στο κοινό βοήθεια για την αγορά πακέτων φιλοξενίας, αλλά οι Ισραηλινοί που αναζητούν τη χώρα τους είχαν αρχικά τη μοναδική επιλογή «Παλαιστινιακά Εδάφη, Κατεχόμενα» και όχι «Ισραήλ».

“Βασικά, δεν έχει κάθε περιοχή ή χώρα στον κόσμο διορισμένο αντιπρόσωπο πωλήσεων, κάτι που συμβαίνει με το Ισραήλ”, δήλωσε η FIFA στο UKLFI.

«Δεν βρέθηκε ένα για το Ισραήλ, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της MATCH Hospitality. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ δεν διαθέτει σύνδεσμο επικοινωνίας συγκεκριμένης χώρας στον ιστότοπο κάτω από την ενότητα όπου αναφέρονται οι αντιπρόσωποι πωλήσεων. Πράγματι, το ίδιο ισχύει και για περισσότερες από 100 άλλες περιοχές παγκοσμίως».

Το Pamestoixima.gr δίνει αξία στο παιχνίδι σου!

Ο αντιπρόσωπος πωλήσεων που αναφέρεται για την “Παλαιστίνη” είναι η Winterhill Hospitality με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία έχει διοριστεί ως αντιπρόσωπος πωλήσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA για όλες τις περιοχές της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ωκεανίας.

Ωστόσο, το Ισραήλ υπάγεται στη συνομοσπονδία της UEFA (Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) και τα δικαιώματα διανομής πωλήσεων για αυτήν την περιοχή χορηγούνται ανά χώρα από την MATCH Hospitality.

Η FIFA δήλωσε ότι η MATCH Hospitality εξετάζει επί του παρόντος πρόσθετες περιοχές που θα εξυπηρετούνται από το διεθνές γραφείο πωλήσεών της στην Ισπανία. Το Ισραήλ θα συμπεριληφθεί ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ανέφερε.