Ινφαντίνο: «Σαν να πηγαίνεις στη Disneyland»

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Ο Ινφαντίνο συγκρίνει το μοναδικό επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μέση Ανατολή με τη Disneyland

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιτυχία του Μουντιάλ του Κατάρ, περιγράφοντάς το ως ένα «παιδί που πηγαίνει στη Disneyland για πρώτη φορά και βλέπει τα αξιοθέατα και τα παιχνίδια».

Μιλώντας στην Κόστα Ρίκα μετά την κατάκτηση του τίτλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών U20 της FIFA U20 για το 2022, ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα του επερχόμενου χειμερινού τουρνουά. Είπε επίσης ότι η ψηφοφορία για τη μεταφορά της ημερομηνίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κατά μία ημέρα προήλθε από σεβασμό για την ιστορία των αγώνων της FIFA, δήλωσε ο Ινφαντίνο.

Η ιστορία των οικοδεσποτών που σήκωναν αυλαία ξεκίνησε το 2006, καθώς οι χώρες που φιλοξενούσαν είχαν το δικαίωμα να παίξουν τον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά. Η αλλαγή ημερομηνίας υποστηρίχθηκε από τον ποδοσφαιρικό οργανισμό της Νότιας Αμερικής CONMEBOL και τις εθνικές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου του Κατάρ και του Ισημερινού. Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες και οι χορηγοί συμφώνησαν να μετατοπίσουν το τουρνουά μία ημέρα νωρίτερα, καθώς παρείχε υψηλές προοπτικές τηλεθέασης από το κοινό παγκοσμίως.

Η χώρα θα κάνει τώρα το πρώτο της ντεμπούτο στο Μουντιάλ του Κατάρ εναντίον των Ισημερινών στις 20 Νοεμβρίου στο στάδιο Al Bayt χωρητικότητας 60.000 θέσεων.

Καθώς το Κατάρ συνεργάζεται με χώρες για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές τουρνουά, ο Ινφαντίνο τόνισε ότι η ασφάλεια θα είναι «πολύ αυστηρή». «Οι οπαδοί από όλες τις χώρες θα μείνουν στην ίδια πόλη, όχι μόνο οι οπαδοί από τις δύο χώρες που θα παίξουν έναν αγώνα μια μέρα, όλοι θα είναι εκεί όλη την ώρα. Αυτό κάνει το ζήτημα της ασφάλειας ακόμη πιο σημαντικό», δήλωσε το αφεντικό της FIFA.

Το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, πρόκειται να προσελκύσει 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες παγκοσμίως.

Ο Ινφαντίνο πρόσθεσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να γιορτάσουν την υπερπαραγωγή, αλλά προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους προκαλούν συγκρούσεις στους αγώνες. «Όλοι οι φίλαθλοι από όλο τον κόσμο είναι ευπρόσδεκτοι να γιορτάσουν, να διασκεδάσουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Αν όμως κάποιος θέλει να έρθει και να πολεμήσει ή οτιδήποτε άλλο, τότε φυσικά δεν είναι ευπρόσδεκτος και θα ληφθούν αυστηρά μέτρα, γιατί η ασφάλεια όλων είναι προτεραιότητα».

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!

Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελική φάση της προετοιμασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Κατάρ έχει δαπανήσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια για υποδομές και ανακοίνωσε ότι αρκετές πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων κέντρων ψυχαγωγίας, θα ανοίξουν εγκαίρως για την εκδήλωση του Νοεμβρίου.