Το χάσμα μεταξύ των σεζόν δυσκολεύει τους Αυστραλούς

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Θυμωμένος ο Γκράχαμ Άρνολντ που το εγχώριο πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στην Αυστραλία.

Ο  Γκράχαμ Άρνολντ, επέκρινε τον προγραμματισμό της επερχόμενης σεζόν της A-League και πιστεύει ότι αρκετές μεγάλες χώρες μπορεί να δυσκολευτούν στο Μουντιάλ του Κατάρ τον Νοέμβριο – ενώ η ομάδα του έχει έναν άσο στο μανίκι της.

Μιλώντας αποκλειστικά στην Daily Mail Australia, ο 59χρονος εξέφρασε την οργή του για την εθνική διοργάνωση ανδρών που αγωνίζεται και δεν ξεκίνησε ξανά μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Melbourne City φιλοξενεί τους νικητές του μεγάλου τελικού της περασμένης σεζόν Western United στο AAMI Park. Δεδομένου ότι η δυτική πλευρά του John Aloisi σήκωσε το τρόπαιο στις 28 Μαΐου, είναι η μεγαλύτερη off-season στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Mην χάσεις την ευκαιρία διεκδικώντας όλες τις προσφορές του Pamestoixima.gr

Ο Άρνολντ πιστεύει ότι το τεράστιο χάσμα μεταξύ των σεζόν είναι απίστευτα επιζήμιο.

«Το χάσμα μεταξύ των σεζόν A-League το καθιστά δύσκολο για τις εθνικές ομάδες», δήλωσε ο Arnold. «Γιατί τα παιχνίδια δεν παίζονται από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο κάθε χρόνο δεν θα καταλάβω ποτέ.

Ο προπονητής των Socceroos, Γκράχαμ Άρνολντ, επέκρινε τον προγραμματισμό της σεζόν της A-League και πιστεύει ότι ορισμένες χώρες με μεγάλα ονόματα θα μπορούσαν να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Ο Ματ Ράιαν είναι αρχηγός των Socceroos στο Κατάρ και θα είναι σε φόρμα αν αποφύγει να τραυματιστεί με τη δανέζικη ομάδα του FC Copenhagen

«Θα ήθελα πολύ να παίξω κανονικά διεθνή φιλικά τον Σεπτέμβριο πριν από το Κατάρ, αλλά τα παιδιά της A-League δεν ταιριάζουν αυτή τη στιγμή, οπότε δεν μπορώ να τους επιλέξω». Αυτό σημαίνει ότι ο Άρνολντ θα πρέπει να επιλέξει τοπικούς παίκτες στην τελική ομάδα του Μουντιάλ του Κατάρ με βάση τη φήμη, όχι τη φόρμα – θέτοντας την πλευρά σε μεγάλο μειονέκτημα σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους.

«Έχω ήδη μια δίκαιη ιδέα για το ποιον θέλω, αλλά δεδομένου ότι είναι χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου, η κατάσταση δεν είναι ιδανική», εξήγησε.

«Η FFA [Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας] έκανε ό,τι μπορούσε, επισπεύδοντας τη σεζόν [A-League] τρεις εβδομάδες νωρίτερα. «Αλλά σε διεθνές επίπεδο, όλα τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά».

Και οι τρεις αγώνες των Socceroos στο Group D θα διεξαχθούν εκτός του σταδίου Al-Wakrah.