Αποσύρθηκε από την εθνική Κροατίας ο Βρσάλικο

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Χωρίς τον Βρσαλκο θα πορευτεί η Κροατία στο παγκόσμιο κύπελλο, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από το εθνικό συγκρότημα.

Την απόφαση να αποσυρθεί από την εθνική Κροατίας και να μην διεκδικήσει θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ πήρε ο Σίμε Βρσάλικο. Ο 30χρονος μπακ του Ολυμπιακού δημοσίευσε μια επιστολή στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας. Στην καριέρα του φόρεσε 52 φορές το εθνόσημο, με κορυφαία στιγμή την πορεία ως τον τελικό του Μουντιάλ το 2018.

«Είναι απερίγραπτο συναίσθημα να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και να βγαίνεις να παίζεις μπροστά στους Κροάτες φιλάθλους και να τραγουδάς τον ύμνο. Δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση ότι τελείωσε και να αποδεχτείς ότι ήρθε η ώρα νεότεροι παίκτες να πάρουν τη σκυτάλη αφού εσύ δεν μπορείς να δώσεις όσα παλαιότερα. Για μένα να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα ήταν ένα όνειρο. Όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ξέρω πως αυτό είναι το πιο δίκαιο για την εθνική ομάδα, τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου.

Και για μένα είναι πιο εύκολο, γιατί ξέρω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση και δεν μετανιώνω για τίποτα. Απολαμβάνω κάθε στιγμή που έζησα με την εθνική ομάδα. Η εύκολη επιλογή είναι το Μουντιάλ του 2018, αλλά έζησα και άλλες στιγμές, χαρές και λύπες. Όλα αυτά με έκαναν πλούσιο σε εμπειρίες ως παίκτη και άνθρωπο. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Έκανα φίλους για μια ζωή και η σχέση μου με την εθνική ομάδα δεν θα σταματήσει.

Το Pamestoixima.gr δίνει αξία στο παιχνίδι σου!


Για εκείνο το Μουντιάλ δεν είναι μυστικό πως θυσίασα το γόνατό μου και θα το έκανα ξανά γιατί γι’ αυτό ζούσαμε όλοι. Εμείς και οι φίλαθλοι. Έπαιξα με έναν από τους κορυφαίους μέσους όλων των εποχών, τον Λούκα (Μόντριτς), που για μένα πάνω από όλα είναι φίλος.

Δεν είναι εύκολη η απόφαση, αλλά ήρθε η ώρα…».