Μουντιάλ Κατάρ: Έσοδα 6 δις για τους διοργανωτές

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Ο επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι το κράτος του Κόλπου υπολογίζει σε σχεδόν έξι δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα από τη διοργάνωση

Λίγη υπομονή ακόμα και τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Κατάρ. Το κράτος των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων με έκταση τα 11.571 km² θα υποδεχθεί σύντομα το ποδόσφαιρο όλου του πλανήτη μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου. Το κέντρο του -ποδοσφαιρικού- κόσμου για σχεδόν ένα μήνα, κι οι προσδοκίες για τα μακροπρόθεσμα οφέλη είναι τεράστιες. Η Ντόχα ελπίζει να αξιοποιήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση της δραστηριότητάς του κράτους.

Ο Νασέρ Αλ Κατέρ καλωσόρισε αυτήν την Πέμπτη (25/8), τις προβλέψεις για τα οικονομικά οφέλη. Ο επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής που είναι υπεύθυνος για την οργάνωση αποκάλυψε σε δηλώσεις που έκανε στο εθνικό πρακτορείο Τύπου και μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το Κατάρ ελπίζει να ανακτήσει σχεδόν έξι δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στο Μουντιάλ.

Έχοντας επικριθεί από πολλές ΜΚΟ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και ειδικότερα για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργαζομένων, το Κατάρ είχε αναπτύξει πολλές υποδομές για να καλωσορίσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου στο τέλος της χρονιάς. Εκτός από τα γήπεδα, η χώρα έχει πολλαπλασιάσει τις εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία της, ώστε οι ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά και οι οπαδοί τους που θα δώσουν το παρών για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

Ο Αλ Κατέρ υπενθύμισε επίσης, ότι οι πρώτες φάσεις της έκδοσης εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε τρομερή επιτυχία. Για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA που θα διεξαχθεί στον αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή, το πλούσιο εμιράτο αναμένει να υποδεχθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια οπαδούς μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Η Σαουδική Αραβία θα εκδώσει βίζα πολλαπλής εισόδου στους θεατές του Μουντιάλ 2022 στο γειτονικό Κατάρ 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στις 20 Νοεμβρίου και για 60 ημέρες, ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στους οπαδούς που ήρθαν να δουν το Παγκόσμιο Κύπελλο να παραμείνουν στη Σαουδική Αραβία και έτσι να μην γεμίσουν τα καταλύματα που προβλέπονται στο Κατάρ. Από την πλευρά του, ο Νάσερ Αλ Κατέρ διευκρίνισε ότι η μεταφορά Σαουδάραβα φιλάθλων με λεωφορείο από τα χερσαία σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ή ακόμη και από το εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας ήταν επίσης «υπό μελέτη» στο πλαίσιο της Ανώτατης Επιτροπής.