Η φανέλα που φορούσε στον τελικό του Μουντιάλ επιστρέφει στην Αργεντινή!

Μαραντόνα

Μουντιάλ: Η θρυλική φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον τελικό του Μουντιάλ του 1986 επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια στην Αργεντινή

Μετά από 36 χρόνια υπομονής, η θρυλική φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον τελικό του Μουντιάλ του 1986 επιστρέφει στην Αργεντινή.

Όλο αυτό το διάστημα η φανέλα βρισκόταν στην κατοχή του Λόταρ Ματέους, ο οποίος μετά την ήττα της Γερμανίας από την Αλμπισελέστε στο τελικό του Μουντιάλ, αντάλλαξε φανέλες με τον Ντιέγκο και κράτησε το πολύτιμο ενθύμιο στην οικία του πίσω στη Γερμανία για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Μέσα στο 2022 ωστόσο η φανέλα αναμένεται να βρεθεί στην Αργεντινή! Όπως έγινε γνωστό, ο Ματέους αποφάσισε να τη δωρίσει στον Αργεντινό συλλέκτη, Μαρσέλο Ορδάς, προκειμένου να εκτεθεί κατόπιν σε έκθεση της Νοτιοαμερικάνικης χώρας.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

«Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και τον Λόταρ Ματέους που πρόθυμα δώρισε τη φανέλα του Μαραντόνα. Αυτή η κίνηση μιλάει από μόνη της για την ποιότητά του και για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη χαρά για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ορδάς.