Στη φυλακή απλήρωτοι εργάτες στο Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Πάνω από 60 εργάτες συνελήφθησαν στο Κατάρ, διαμαρτυρόμενοι πως είναι απλήρωτοι, καταλήγοντας στη φυλακή.

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, βρέθηκαν πάνω από 60 εργάτες που δουλεύουν στο Κατάρ, στα έργα υποδομής του Μουντιάλ. Οι τοπικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των διαμαρτυρομένων, εν μέσω άθλιων συνθηκών και δίχως κλιματισμό. Σύμφωνα με το “The Athletic”, που έφερε την είδηση στο φως στης δημοσιότητας,  μεταφέροντας τα λόγια των υπευθύνων, οι διαδηλωτές παραβίαζαν το νόμο για τη δημόσια ασφάλεια. Οι ίδιοι οι εργάτες υποστηρίζουν, πως είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και φυσικά ότι εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, σε μία σύγχρονη σκλαβιά. Παράλληλα, συνεχίζει το δημοσίευμα, μερικοί εκ των συλληφθέντων απελάθηκαν από τη χώρα.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Θέλοντας να υπερασπιστεί τη θέση της, η κυβέρνηση του Κατάρ, επιβεβαίωσε την είδηση του “The Athletic”, ισχυριζόμενη πως: «Όλοι οι καθυστερημένοι μισθοί και τα επιδόματα πληρώνονται από το Υπουργείο Εργασίας». Επιπλέον, αξιωματούχοι της Αραβικής χώρας συνεχίζουν: «Η εταιρεία (Al Bandary International Group) βρισκόταν ήδη υπό έρευνα από τις αρχές για μη καταβολή μισθών πριν από το συμβάν, και τώρα λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα μετά τη μη λήξη προθεσμίας για τη διευθέτηση των εκκρεμών πληρωμών. Στις 14 Αυγούστου, περίπου 60 εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του Al Bandary International Group στη Ντόχα — ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει κατασκευές, ακίνητα, ξενοδοχεία, υπηρεσίες εστίασης και άλλες επιχειρήσεις — καθώς πολλοί από τους διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους έως και επτά μήνες». Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, όντως οι εργάτες έχουν μείνει απλήρωτοι.

Το θέμα των κάκιστων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα γήπεδα του Κατάρ –άπαντες μετανάστες- δεν είναι τωρινό. Από τις αρχές που το Κατάρ ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ, έρχονται στο προσκήνιο οι θάνατοι των εργατών, με τον αριθμό να έχει ξεπεράσει τους 6.500.