Αλφάρο: «Σαν τελικός το εναρκτήριο παιχνίδι με το Κατάρ»

Αλφάρο

Ο προπονητής του Ισημερινού Γκουστάβο Αλφάρο είπε ότι ο εναρκτήριος αγώνας με το Κατάρ θα προσεγγιστεί με εξαιρετική σημασία. 

Μιλώντας στο FIFA+, ο Αλφάρο τόνισε ότι ο αγώνας με το Κατάρ είναι μια μεγάλη ανταμοιβή και δικαίωμα καθώς έχει θυσιάσει πολλά για να φτάσει μέχρι αυτή τη στιγμή. Ισημερινός

 

«Είναι η ανταμοιβή μας, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι και απλά να βγούμε έξω και να απολαύσουμε το προνόμιο να συμμετέχουμε στον εναρκτήριο αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο… θα είναι σαν ένας τελικός κυπέλλου για εμάς γιατί θα έχει μεγάλη σημασία, τόσο για εμάς όσο και για το Κατάρ. Πρέπει να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι το μέγιστο επίπεδο απόλαυσης, αλλά και να το προσεγγίσουμε με αίσθημα ευθύνης», είπε ο Αλφάρο.

 

Ο πρώην Αργεντινός ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι και οι δύο ομάδες έχουν ομοιότητες αφού το Κατάρ και ο Ισημερινός είναι άπειροι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Επιπλέον, ο Αλφάρο σχολίασε το νεαρό ρόστερ που διαθέτουν και οι δύο ομάδες.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του Κατάρ είναι τα 26 χρόνια, κατατάσσοντάς την στη 10η νεότερη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022. Η εθνική ομάδα του Ισημερινού είναι η δεύτερη νεότερη ομάδα πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη. 

 

Το Κατάρ θα αντιμετωπίσει τον Ισημερινό στις 20 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής μετά την αλλαγή να ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα.  

 

Το πρόγραμμα αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και οι κανονισμοί αγώνων έχουν τροποποιηθεί ανάλογα.

 

Το Κατάρ θα δει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά του κόσμου να έρχεται στη Μέση Ανατολή για πρώτη φορά.