Το Πακιστάν παρέχει στρατεύματα για την ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μουντιάλ Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε ένα σχέδιο που επιτρέπει στη κυβέρνηση να παρέχει στρατεύματα για την ασφάλεια.

Το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε ένα σχέδιο συμφωνίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρέχει στρατεύματα για την ασφάλεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ αργότερα φέτος. Μουντιάλ Κατάρ

Μια περίληψη που περιγράφει τη συμφωνία, που θα υπογραφεί μεταξύ Ντόχα και Ισλαμαμπάντ, εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε η υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν Μαριγιούμ Αουρανγκζέμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ενόψει της επίσκεψης του Πακιστανού πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ στο Κατάρ που ξεκινά σήμερα Τρίτη.

Δεν έγινε αμέσως σαφές πότε θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Η περίληψη του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι το Κατάρ ζήτησε βοήθεια σε πτυχές που σχετίζονται με την ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και ότι ο στρατός του Πακιστάν είχε προτείνει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών για το σκοπό αυτό.

«Η συμφωνία στοχεύει να καθορίσει τις υποχρεώσεις των δύο μερών, τις συγκεκριμένες ειδικότητες και τον αριθμό του προσωπικού ασφαλείας που θα σταλεί από το Πακιστάν για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις ασφάλειας», αναφέρεται στη ανακοίνωση. Μουντιάλ Κατάρ