Μουντιάλ: Δεν είναι άγνωστη εμπειρία για τον Μοριγιάσου

μουντιάλ αφιέρωμα

Μουντιάλ αφιέρωμα: Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι άγνωστη εμπειρία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιαπωνίας, Χατζίμε Μοριγιάσου.

Οσο περνάει ο καιρός, τόσο θα πλησιάζουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο όπως έχει γραφτεί πολλάκις και παντού, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά τους χειμερινούς μήνες, ελέω τον θερμού καλοκαιριού στη Μέση Ανατολή. Για αρκετούς εκ των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, η παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο. Από αυτήν την κατηγορία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας, Χατζίμε Μοριγιάσου. μουντιάλ αφιέρωμα μουντιάλ αφιέρωμα.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Μοριγιάσου βρισκόταν στις κλήσεις της Εθνικής Ιαπωνίας από το 1992 έως το 1996. Βέβαια, οι «σαμουράι» δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του Μουντιάλ το 1994 που διεξήχθη στην Αμερική. Ο Μοριγιάσου όμως βρέθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, παρότι ελάχιστοι θα το θυμούνται.

Τότε, ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας βρισκόταν στο πλευρό του Ακίρα Νισίνο. Εκείνη η ομάδα της Ιαπωνίας κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση των ομίλων. Είχε επικρατήσει της Κολομβίας με 2-1 στην πρεμιέρα, είχε μείνει στο 2-2 με τη Σενεγάλη τη δεύτερη αγωνιστική, ενώ στο φινάλε των ομίλων είχε ηττηθεί από την Πολωνία με 1-0. Στη φάση των «16» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αλλά εντέλει ηττήθηκε με 3-2 από το πανίσχυρο Βέλγιο και έμεινε εκτός συνέχειας.

Εκείνα ήταν τα μοναδικά παιχνίδια του Μοριγιάσου σε τελική φάση Μουντιάλ, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί ως πρώτος προπονητής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!