Ζίγιες και Μαζραουί εναντίον Χαλίλχοτζιτς

Λίγες ώρες μετά την κλήρωση για τα τελικά του Mundial 2022 η εθνική Μαρόκου δείχνει να βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση και το μέλλον του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς στον πάγκο της ομάδας κρίνεται κάτι παραπάνω από επισφαλές.

Ο Βόσνιος εκλέκτορας παρά την πολύ καλή πορεία που έχει με την χώρα της Βορείου Αφρικής, την οποία μεταξύ άλλων έχει οδηγήσει στα προημιτελικά του Copa Africa και στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο δείχνει να πληρώνει την πολύ κακή σχέση που έχει με τα αστέρια της ομάδας  Χακίμ Ζίγιες και  Ναουσάρ Μαζραουί.

Συγκεκριμένα οι δυο πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές είχαν τιμωρηθεί για πειθαρχικούς λόγους από τον πρώην προπονητή της Νάντ και όταν τελείωσε η τιμωρία τους, αρνήθηκαν να επιστρέψουν, φέρνοντας σε αμηχανία τόσο την Ομοσπονδία όσο και το προπονητικό team.

Τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί ραντεβού μεταξύ του προέδρου της Ομοσπονδίας, Φουτζί Λέκα και των δυο παικτών ώστε να εκτονωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατάσταση και να συνεχίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι την συνεργασία τους.

Ωστόσο έχουν αρχίσει να γράφονται τα πρώτα ονόματα των αντικαταστών  του Χαλίλχοτζιτς μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι Κλόντ Πιέλ, Ρούντι Γκαρσία και Λοράν Μπλάν οι οποίοι είναι όλοι ελεύθεροι και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.