Ινιάκι Γουίλιαμς: «Δεν θα μετανιώσω που άφησα την Ισπανία»

μουντιάλ κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ, Ινιάκι: «Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκα στην Ευρώπη, έχω αφρικανικές μου ρίζες και αίμα από την Γκάνα».

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς είναι ένα ποδοσφαιρικό «προϊόν» της Ισπανίας, καθώς γεννήθηκε στη χώρα των Βάσκων, έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Παμπλόνα μέχρι το 2012 που άνοιξε το κεφάλαιο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. μουντιάλ κατάρ

Μετά από έξι χρόνια που αγνοήθηκε από την Εθνική Ισπανίας, ο 28χρονος επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, δεν ήθελε να σπαταλήσει τα πιο παραγωγικά ποδοσφαιρικά του χρόνια περιμένοντας την επόμενη διεθνή κλήση του αποφάσισε να αλλάξει «στρατόπεδο», να κλείσει την πόρτα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας και τώρα ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη Γκάνα στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκα στην Ευρώπη, έχω αφρικανικές μου ρίζες και αίμα από την Γκάνα», είπε. «Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να πάρεις αυτήν την απόφαση. Δεν νομίζω ότι θα το μετανιώσω γιατί αυτά τα τρένα [ευκαιρίες] έρχονται μόνο μία φορά. Δεν θα είχα ξανά αυτή την ευκαιρία και νομίζω ότι έκανα τις σωστές επιλογές. Θα απολαύσω τη στιγμή, τις ρίζες μου και θα ξεπληρώσω την ευκαιρία που μου έδωσε η Γκάνα». μουντιάλ κατάρ

Ο Γουίλιαμς ήταν μεταξύ των πέντε παικτών που δήλωσαν την πίστη τους στη χώρα τον περασμένο μήνα και η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γκάνας (GFA) να ενισχύσει την ομάδα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, συνάντησε αντιδράσεις μεταξύ κάποιων οπαδών.

Κάποιοι ανησυχούν ότι αυτή η τάση μπορεί να διαταράξει την αρμονία της ομάδας που προκρίθηκε στους τελικούς, οι οποίοι ξεκινούν στις 20 Νοεμβρίου. Μερικοί από τους νεοφερμένους θεωρούνται καιροσκόποι που θέλουν απλώς μια ευκαιρία να παίξουν στο Κατάρ, όπου η ομάδα θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, τη Νότια Κορέα και την Ουρουγουάη στον Όμιλο Η’. Ωστόσο, ο Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να δεσμευτεί στους τέσσερις φορές πρωταθλητές Αφρικής για «πολλούς μήνες».

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!