Σε κόντρα η Σενεγάλη με τον Ντε Λαουρέντις!

O προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ εξέφρασε τα παράπονα του για την Νάπολι.

Είπε πως το διεθνές ποδόσφαιρο και ειδικότερα το Κόπα Άφρικα δεν πρέπει να παίζει δεύτερο ρόλο.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο ντε Λαουρέντις ξέσπασε εναντίον των παιχτών από την Αφρική που εγκαταλείπουν την ομάδα τους στα μέσα της σεζόν. Τόνισε πως ο ιταλικός σύλλογος δεν θα υπογράψει άλλους Αφρικανικούς παίχτες εκτός αν συμφωνήσουν να μην συμμετέχουν  στις υποχρεώσεις των χωρών τους για μια διετία

Ο Σισέ δήλωσε στο BBC Sport Africa πως: «Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει για 12 ομάδες, ας πούμε, αλλά θα έχει μόνο μία εθνική ομάδα»  προσθέτοντας ότι «Οι σύλλογοι δεν θα είναι ποτέ πάνω από τη σημαία μας και τις εθνικές μας ομάδες. Και κάθε Σενεγαλέζος που παίζει στην Ευρώπη, όπου κι αν είναι, αν είναι ικανός θα τον καλέσω να υπερασπιστεί τα χρώματα του έθνους. Σέβομαι πολύ (τον Ντε Λαουρέντις), αλλά τους προκαλώ να προσπαθήσουν να μην στρατολογήσουν Αφρικανούς παίκτες».

Η Νάπολι έχασε τον αμυντικό Καλίντου Κουλιμπαλί – ο οποίος ήταν αρχηγός της Σενεγάλης που θριάμβευσε στο Κύπελλο Εθνών του 2021 που διοργανώθηκε φέτος στο Καμερούν όπως  και τον μέσο Αντρέ-Φρανκ Ζάμπο Ανγκουίσα χάνοντας έξι παιχνίδια της Νάπολι.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (Caf), το κυβερνητικό όργανο της ηπείρου, δήλωσε ότι είναι «συγκλονισμένη» από τις «ανεύθυνες και απαράδεκτες παρατηρήσεις» του Ντε Λαουρέντις και κάλεσε την Ευρωπαία ομόλογό της UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα κατά του 73χρονου παλαιός. Η ανακοίνωση απευθύνεται και κατά του Ντε Λαουρέντις λέγοντας πως:

«Θα υποθέσουμε ότι (ο Ντε Λαουρέντις) θα συμπεριλάβει παρόμοιους περιοριστικούς όρους σε παίκτες από τη Νότια Αμερική, την Ασία και άλλες συνομοσπονδίες που τους απαγορεύουν να παίζουν στις ηπειρωτικές τους διοργανώσεις»

Θέση για το θέμα πήρε και ο πλέον κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι, ο Κουλιμπαλί λέγοντας πως «πρέπει να τους σεβόμαστε όλους»

«Αν πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να παίξει χωρίς Αφρικανούς παίκτες, είναι στο χέρι του», είπε ο κεντρικός αμυντικός. «Αλλά νομίζω ότι δεν έχουν όλοι την ίδια ιδέα με αυτόν στον σύλλογο, γιατί γνωρίζω τους υποστηρικτές τους και δεν σκέφτονται έτσι».

«Προφανώς, οι σύλλογοι φοβούνται το Κύπελλο Εθνών, αλλά είναι σημαντικό για τη χώρα μας και για την ήπειρό μας», πρόσθεσε ο προπονητής Σισέ.

Ο Σισέ λέει ότι βίωσε μια αρνητική στάση απέναντι στο Κύπελλο Εθνών όταν ταξίδεψε σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο για να πείσει έναν παίκτη να εκπροσωπήσει τη Σενεγάλη.«Συνάντησα τον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή και μετά μου είπαν, ευγενικά, εξαιρετικά ευγενικά, “Ο ανταγωνισμός σου είναι υπέροχος, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε αυτό τον παίχτη στο τέλος της σεζόν. γιατί αντιπροσωπεύει 25 εκατομμύρια ευρώ για να παίξει στο Champions League», είπε.

«Μπορώ να καταλάβω, δεν είμαι καθόλου σοκαρισμένος. Αλλά μπορούν να καταλάβουν ότι όταν το έθνος είναι εντός των δικαιωμάτων του, μας επιτρέπεται να καλέσουμε τους παίκτες μας.