Αναγέννηση μέσω Ρεάλ και… Μουντιάλ

Αζάρ

Ο Εντέν Αζάρ αποτελεί μια βαριά επένδυση, η οποία μέχρι στιγμής έχει προσφέρει τα ελάχιστα λόγω των ατυχιών στο διάβα του και ψάχνει το restart.

Τρία χρόνια πίσω, ο Έντεν Αζάρ ήταν ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως. Μεταγραφικός στόχος πολλών μεγάλων club της Ευρώπης, καθώς με την φανέλα της Τσέλσι έκανε πράγματα και θαύματα. Το καλοκαίρι του 2019, ήρθε η μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα στην τελετή της παρουσίασης του, βρέθηκαν στο «Μπερναμπέου» 50.000 φίλοι της Ρεάλ. Εύλογο λοιπόν πως ο ενθουσιασμός αυτός, είχε θέσει τον πήχη ψηλά για την εν λόγω μεταγραφή.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν αυτή που ονειρεύονταν οι δύο πλευρές. Οι απανωτοί τραυματισμοί του Βέλγου, δεν του επέτρεψαν να δείξει τις ικανότητες του στην Ρεάλ, φέρνοντας ένα κλίμα απογοήτευσης στους Μαδριλένους που έβλεπαν μια πολύ μεγάλη επένδυση να πηγαίνει στα σκουπίδια.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Αζάρ: Η κάτω βόλτα

Το πρώτο χτύπημα, ήρθε λίγους μήνες μετά την άφιξη του Αζάρ στην Μαδρίτη. Τον Σεπτέμβριο του 2019, σε αναμέτρηση για τους ομίλους του Champions League κόντρα στην Παρί, ήρθε ο πρώτος τραυματισμός. Ο απολογισμός της πρώτης σεζόν για τον Βέλγο εξτρέμ, ήταν μόλις 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τη δεύτερη χρονιά, το ιδανικό για όλους θα ήταν να ξεχαστεί η ατυχία της πρώτης. Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Οι μυϊκοί τραυματισμοί αυξανόντουσαν, ενώ παράλληλα οι φήμες για κακή εξωγηπεδική ζωή φούντωναν, ειδικά όταν εμφανίστηκε στην προετοιμασία ενόψει της σεζόν 2020-21 με πέντε τουλάχιστον παραπανήσια κιλά. Και αυτή χρονιά, άδοξο τέλος είχε για τον Αζάρ με μόλις 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας τρία τέρματα και καμία ασίστ στο ενεργητικό του.

Τίποτα δεν άλλαξε στην περασμένη σεζόν. Πολύ μικρή η συνεισφορά του με 23 συμμετοχές, ενώ ένας νέος τραυματισμός βρέθηκε μπροστά του. Πρόβλημα στον αστράγαλο τον ανάγκασε να μπει στο χειρουργείο για ακόμα μια φορά, σκορπώντας την απογοήτευση για μια μεταγραφή, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν τρία χρόνια με απίστευτο ενθουσιασμό και προσδοκίες.

Το μέλλον του στην «Βασίλισσα» πριν λίγο καιρό ήταν αβέβαιο. Όμως η θέληση του παίχτη και η πίστη του Κάρλο Αντσελότι στις δυνατότητες του, τον κρατάνε ακόμα στην Μαδρίτη. Ο Ιταλός προπονητής που οδήγησε την Ρεάλ για 14η φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης, συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Αζάρ έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα του.

Mην χάσεις την ευκαιρία διεκδικώντας όλες τις προσφορές του Pamestoixima.gr

Η δεύτερη ευκαιρία

Βέβαια τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά, αν η Ρεάλ αποκτούσε τον Εμπαπέ. Από την στιγμή όμως που ο Γάλλος επέλεξε την παραμονή του στην Παρί, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και υπάρχει στον ορίζοντα ακόμα μια ευκαιρία.  Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι φίλοι της «Βασίλισσας» που υποστηρίζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου πως ο Εντέν Αζάρ θα είναι το… μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού για την ομάδα τους.

Το αν θα συμβεί αυτό θα μας το δείξει η διάρκεια μιας ιδιαίτερα γεμάτης χρονιάς, καθώς θα μεσολαβήσει στα μέσα της σεζόν και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στο οποίο θα συμμετέχει και το Βέλγιο και μαζί με αυτό και ο Αζάρ αν είναι υγιής. Ικανότητες έχει και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Μένει όμως να το δούμε και στο χορτάρι του «Μπερναμπέου».

Ο ίδιος έδειξε να το πιστεύει και κατά τη διάρκεια της φιέστας για την κατάκτηση του Champions League υποσχέθηκε στους φίλους της Ρεάλ πως θα δουν τον πραγματικό Αζάρ. «Ξέρω ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχα τραυματισμούς και διάφορα θέματα που δεν με βοήθησαν, όμως, τη νέα σεζόν θα τα δώσω όλα για εσάς», ήταν τα λόγια του 31χρονου, ο οποίος «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.