Γκράχαμ Άρνολντ: Στα σκαριά τετραετής επέκταση με την Αυστραλία

Μουντιάλ Κατάρ

Ο προπονητής των Socceroos, Γκράχαμ Άρνολντ, θα έχει την ευκαιρία για μια νέα τετραετή συμφωνία εάν η Αυστραλία εντυπωσιάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το τρέχον συμβόλαιο του Άρνολντ λήγει επίσημα τη στιγμή που οι Socceroos αποχωρούν από την αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ.

  • Ο τεχνικός των Socceroos, Γκράχαμ Άρνολντ, θα έχει τη δυνατότητα για νέο τετραετές συμβόλαιο εάν η Αυστραλία αποδώσει επάξια στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
  • Η Αυστραλία εξασφάλισε την πρόκριση στο Κατάρ με πολύ κόπο και ο όμιλος που τους περιμένει εκεί δεν είναι σε καμία περίπτωση βατός, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Δανίας και της Τυνησίας.
  • Ο προπονητής έχει επιταχύνει την καριέρα πολλών νεαρών που ελπίζει ότι θα ωριμάσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αλλά αν αυτός και ο βοηθός του Rene Meulensteen μπορούν να πείσουν και να διαψεύσουν τις προσδοκίες, η ανταμοιβή τεσσάρων ακόμη ετών στο τιμόνι γνέφει – ακόμα κι αν η Αυστραλία δεν καταφέρει να πάρει τη πρόκριση.

Έχοντας προκριθεί στο Κατάρ χάρη σε μια δραματική νίκη στα πέναλτι επί του Περού, οι Socceroos του Γκράχαμ Άρνολντ αντιμετωπίζουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, την επικίνδυνη Δανία και τη δύσκολη Τυνησία στον 4ο όμιλο.

Γαλλία και Δανία είναι καυτά φαβορί για να προχωρήσουν στη νοκ άουτ φάση με την Αυστραλία και τους βορειοαφρικανούς, τουλάχιστον στα χαρτιά, να είναι επίσης υποψήφιοι.

Εννοείται, όμως, ότι η διεθνής ομοσπονδία της Αυστραλίας θα κοιτάξει πέρα από τα ακατέργαστα μαθηματικά των αποτελεσμάτων στην αξιολόγηση του Άρνολντ, κοιτάζοντας αντ’ αυτού τη συνοχή της ομάδας, τη ζωντάνια – ή και αλλιώς – κάθε 90λεπτου και την απόδειξη της συνεχούς προόδου του πλήθους των φρέσκων προσώπων που έχει οδηγήσει ο προπονητής.

Θα ήταν πρόωρο, ακόμη και παράτολμο, να απορρίψουμε εντελώς τις ελπίδες της Αυστραλίας να αρπάξει έναν τερματισμό στις δύο πρώτες ομάδες αυτή τη φορά. «Απορρίφθηκαν» πριν από τα διηπειρωτικά πλέι οφ με το Περού τον Ιούνιο, κυρίως από τους ίδιους τους Νοτιοαμερικανούς που τριγυρνούσαν στη Μαδρίτη με τον αέρα των χαλαρών παραθεριστών λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για το Κατάρ για να αντιμετωπίσουν τους Socceroos.

Ο Γκράχαμ Άρνολντ, παρά την κριτική που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που είναι επικεφαλής, έχει αναδειχθεί ως ο μεγάλος επιζών.

Το δέλεαρ είναι πλέον εκεί για να συνεχίσει να αψηφά όσους διεκδίκησαν ότι η πρόκριση ήταν πέρα από αυτόν.