Οι ομάδες του Μουντιάλ θα μένουν στις ίδιες εγκαταστάσεις

Το TBC, που θα είναι η έδρα κάθε συμμετέχουσας ομάδας κατά την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνδυάζει ένα προπονητικό κέντρο με ένα ξενοδοχείο.

Η FIFA γνωστοποίησε ότι 24 από τις 32 ομάδες βρίσκονται σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη κοντά στην πρωτεύουσα Ντόχα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τουρνουά, όλες οι ομάδες θα μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο και θα χρησιμοποιούν την ίδια βάση προπόνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά,  πραγματοποιώντας τις προπονήσεις τους την ημέρα πριν από τους αγώνες στον τόπο διαμονής τους και όχι στα γήπεδα.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων οι ομάδες

Η Αγγλία θα μείνει σε ένα ξενοδοχείο στο Αλ Γουάκρα, 15 περίπου χιλιόμετρα νότια της Ντόχα. Ένα πεντάστερο ξενοδοχείο όπου ωστόσο… απαγορεύεται το αλκοόλ, το οποίο λατρεύουν οι Άγγλοι. Θα βρίσκεται μάλιστα μόλις έξι λεπτά μακριά από το γήπεδο της τοπικής ομάδας όπου θα κάνουν τις προπονήσεις τους τα «λιοντάρια». Η Ισπανία και η Αργεντινή επέλεξαν την ησυχία του πανεπιστημίου καθώς θα μείνουν σε hostel που διαθέτει το καμπ.

Το Βέλγιο επέλεξε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο το οποίο διαθέτει θεματικό πάρκο στην παραλία, αλλά και go-karts. Τους προσφέρει υπηρεσίες όπως scuba-diving και άλλα extreme sports. Θα είναι η αποστολή που θα μείνει πιο μακριά από όλους καθώς απέχει σχεδόν 80 χιλιόμετρα από τη Ντόχα. Βόρεια του Κατάρ θα μείνει η Γερμανία, που διάλεξε ένα κέντρο ευεξίας για διαμονή, το οποίο βρίσκεται σε ένα ερημικό σημείο και μπροστά στη θάλασσα. Η Γαλλία από την πλευρά της θα μείνει στο παλάτι του Αλ Μεσίλα, το οποίο είναι… copy των αραβικών παλατιών και το οποίο κοστίζει 1.700 ευρώ τη βραδιά, ενώ διαθέτει 30 ιδιωτικές πισίνες και ποικιλία σπάνιων κρασιών και σαμπάνιας.

Η Βραζιλία θα μείνει σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Ντόχα το οποίο διαθέτει κάθε πολυτέλεια, αλλά θα έχει περισσότερο χρόνο μετακίνησης για τα γήπεδα όπου θα κάνει προπόνηση (17 λεπτά οδικώς). Στο κέντρο θα μείνουν και η Αυστραλία με την Κόστα Ρίκα, με τα «καγκουρό» να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Aspire όπου το στάδιο Khalifa (θα φιλοξενήσει παιχνίδια της διοργάνωσης μεταξύ των οποίων και ο μικρός τελικός, αλλά δεν θα δώσουν ματς εκεί οι Αυστραλοί).

«Το Κατάρ 2022 θα είναι ένα ασυναγώνιστο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις ομάδες να επωφελούνται από τη συμπαγή φύση του και τη ζεστή τοπική φιλοξενία. Οι παίκτες θα έχουν περισσότερο χρόνο για να προπονηθούν και να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ θα μπορούν να βιώσουν τον ενθουσιασμό που θα εισβάλει στη χώρα από πολύ πιο κοντά, καθώς άλλοι παίκτες και οπαδοί και από τα 32 έθνη θα συγκεντρωθούν σε έναν χώρο», δήλωσε ο Κόλιν Σμιθ της FIFA.