Δεν «καταθέτει τα όπλα» η Χιλή στην υπόθεση του Ισημερινού

Ισημερινός

Δεν έχει παρατήσει την υπόθεση του Ισημερινού η Χιλή, που προσπαθεί να έστω και την ύστατη στιγμή να κλέψει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής (ANFP) έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της FIFA να απορρίψει την καταγγελία της κατά του Ισημερινού, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε παίκτη που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ.

Η απόφαση της FIFA στις 10 Ιουνίου σήμαινε ότι ο Ισημερινός είχε άδεια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Νοεμβρίου στο Κατάρ, αλλά οι Χιλιανοί συνεχίζουν να πιέζουν για ν΄ αλλάξει η υπόθεση.

Ιστορίες Μουντιάλ: Ηγέτες, αποτυχίες, θρίαμβοι και δάκρυα στο mountial.gr

Η ANPF ισχυρίζεται πως υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Μπάιρον Καστίγιο του Ισημερινού γεννήθηκε στο Τουμάκο της Κολομβίας το 1995 και όχι στην πόλη του Ισημερινού, Τζένεραλ Βιγιάμιλ Πλάγιας το 1998, όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφά του.

Ισχυρίστηκε ότι ο φουλ μπακ της Μπαρτσελόνα του Γκουαγιακίλ, ο οποίος έπαιξε σε 8 από τους 18 προκριματικούς αγώνες του Ισημερινού για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, χρησιμοποίησε πλαστό διαβατήριο και πιστοποιητικό γέννησης.

Από την πλευρά της η FIFA είχε αναφέρει ότι «αφού ανέλυσε τις παρατηρήσεις όλων των επλεκόμενων μερών και εξέτασε αναλυτικά τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιόν της» δεν έλαβε μέτρα.

Προγνωστικά Μουντιάλ αποκλειστικά από το mountial.gr

Ωστόσο, την Πέμπτη (28/07) η Χιλή είπε ότι έχει καταθέσει προσφυγή στην ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου. Ο Ζόρζε Γιούνγκε, γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε απολύτως σίγουροι για τα συμπεράσματα των ερευνών μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο παίκτης χρησιμοποιεί ένα πλαστό έγγραφο του Ισημερινού. Αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι απλώς μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά ολόκληρη η αρχή του fair play.»

Η Χιλή τερμάτισε 7η στα προκριματικά με 19 βαθμούς, μένοντας εκτός από την τελική φάση του επερχόμενου Μουντιάλ, ενώ αντίθετα ο 4ος Ισημερινός θα βρίσκεται στα γήπεδα του Κατάρ τα τέλη του έτους.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 – Όλες οι ομάδες, όλοι οι αγώνες 

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.