Οι 15 ακριβότεροι παίκτες του ερχόμενου Μουντιάλ

Εμπαπέ

Ποιοι παίκτες απαρτίζουν την λίστα - Ποια ονόματα έκπληξη μένουν εκτός.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ένα ιδιαίτερο Μουντιάλ σε σύγκριση με τα προηγούμενα. Κι αυτό γιατί δεν θα διεξαχθεί, όπως είχαμε συνηθίσει την καλοκαιρινή περίοδο. Άλλος ένας λόγος είναι η λίστα με τους 15 ακριβότερες ποδοσφαιριστές που θα παίξουν στο Κατάρ. Στη συγκεκριμένη λίστα απ’ το 2010 και την Νότιο Αφρική, μέχρι και σήμερα δέσποζαν τα ονόματα των Λιονέλ Μέσσι και  Κριστιάνο Ρονάλντο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Μουντιάλ του Κατάρ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ονόματα των 15 ακριβότερων ποδοσφαιριστών. αφιέρωμα μουντιάλ

1. Kylian Mbappé – Γαλλία – 160 εκατομμύρια δολάρια

Σε ηλικία 23 ετών, ξέρει ήδη πώς είναι να κερδίζεις το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, έχοντας το κάνει στη Ρωσία το 2018. Επιστρέφει στο τουρνουά ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αλλά και με μεγαλύτερη ευθύνη: να βοηθήσει τη Γαλλία να διατηρήσει το θρόνο της.

2. Βινίσιους Τζούνιορ – Βραζιλία – 100 εκατομμύρια δολάρια

Ένας άλλος από τους πρώτους που στο νεαρό της ηλικίας του (22 ετών) βρίσκεται ήδη μεταξύ των κορυφαίων. Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται μια εξαιρετική απόδοση στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Qatar 2022 για να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία της περσινής σεζόν.

3. Φιλ Φόντεν – Αγγλία – 90 εκατομμύρια δολάρια

Ένας άλλος νεαρός που βλέπει το Κατάρ 2022 ως μια μεγάλη ευκαιρία να επιβεβαιώσει γιατί η αξία των ποδοσφαιρικών του δεξιοτήτων έχει τόσο υψηλή τιμολόγηση. Με την υποστήριξη άλλων ταλαντούχων νεαρών και ώριμων παικτών θα προσπαθήσει να τερματίσει την 56χρονη ξηρασία της Αγγλίας χωρίς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

4. Χάρι Κέιν – Αγγλία – 90 εκατομμύρια δολάρια

Το μεγάλο όνομα των Τριών Λιονταριών ενόψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA. Ο Κέιν είναι ένας επιθετικός, ικανός να βάζει γκολ μόνος του και να δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Αφού τερμάτισε ως πρώτος σκόρερ στη Ρωσία το 2018, έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον Γκάρι Λίνεκερ ως τον πιο παραγωγικό σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αγγλίας και τους Μπόμπι Τσάρλτον και Τζεφ Χερστ ως έναν από τους  επιθετικούς της χώρας που κατέκτησαν το Μουντιάλ.

5. Κέβιν ντε Μπρούινε – Βέλγιο – 85 εκατομμύρια δολάρια

Τεχνική, σουτ, ντρίμπλα και κτηνώδης φυσική ικανότητα, που του επιτρέπει να φτάσει σε οποιοδήποτε μέρος του γηπέδου. Το Κατάρ ανυπομονεί να  δει τον παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι στο καλύτερο επίπεδό του.

6. Ντούσαν Βλάχοβιτς – Σερβία – 85 εκατομμύρια δολάρια

Αν ο Μέσι, ο Κριστιάνο και ο Νεϊμάρ ήταν κάποτε οι θεοί του ποδοσφαιρικού Ολύμπου, η νέα χρυσή τριάδα θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελείται από τους Μπαπέ, Χάαλαντ και Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος έχει εκπλήξει τον κόσμο με τη φονικότητα του στη Γιουβέντους, πράγμα που έχει ενισχύσει την αγοραστική του αξία. Ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σερβία θα του εξασφαλίσει μια θέση στην ποδοσφαιρική ελίτ.

7. Μπρούνο Φερνάντες – Πορτογαλία – 85 εκατομμύρια δολάρια

Αν και η φιγούρα του Κριστιάνο Ρονάλντο κλέβει μεγάλο μέρος της λάμψης, είναι γνωστό ότι οι ελπίδες επιτυχίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήμερα στηρίζονται περισσότερο στον Φερνάντες. Ένας μη ισορροπημένος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει, να σκοράρει ή να δημιουργήσει παιχνίδι. Η Πορτογαλία είναι τυχερή που στο Κατάρ θα έχει την συνύπαρξη με τον Κριστιάνο, μετά την θητεία τους στους Κόκκινους Διαβόλους.

8. Κρίστοφερ Νκούνκου – Γαλλία – 80 εκατομμύρια δολάρια

Ένας παίκτης που έκανε ισχυρό κρότο τις τελευταίες σεζόν με την Λειψία. Ξεχωρίζει για τη δύναμή του μπροστά από το τέρμα του αντιπάλου και για την ικανότητά του να παίζει σε οποιαδήποτε επιθετική λωρίδα. Το να είναι βασικός στο Κατάρ  δεν θα είναι εύκολο με τους Μπενζεμά, Γκριεζμάν και Μπαπέ στην ίδια ομάδα με αυτόν.

9. Ροντρί – Ισπανία – 80 εκατομμύρια δολάρια

Ο μόνος Ισπανός σ’ αυτόν τον κατάλογο. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένας πραγματικός μετρονόμος, που υπαγορεύει το τέμπο και την ταχύτητα με την οποία παίζεται το παιχνίδι. Αποτελεί τον διάδοχο του Μπουσκέτς στην εθνική του ομάδα και καλείται να το αποδείξει.

10. Τζόσουα Κίμιχ – Γερμανία – 80 εκατομμύρια δολάρια

Με τον Τόνι Κρόος εκτός δράσης για τη Γερμανία, η λάμψη  θα πέσει στον παίκτη της Μπάγερν Μονάχου. Ένας παίκτης που βρίσκεται στο αποκορύφωμα της καριέρας του τόσο σωματικά όσο και τεχνικά, ικανός να αμυνθεί και να επιτεθεί. Ταιριάζει απόλυτα στο μοντέλο παιχνιδιού του  προπονητή του στην εθνική ομάδα. αφιέρωμα μουντιάλ

11. Ντέκλαν Ράις – Αγγλία – 80 εκατομμύρια δολάρια

Μια καλή παρουσία με την εθνική του ομάδα θα  αποδείξει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν παρουσία του πέρυσι στη Γουέστ Χαμ. Αποτελεί  το βασικό γρανάζι που  αισθάνονται ασφαλείς όλοι στην ομάδα του, αφού είναι αυτός που ανακόπτει τις περισσότερες αντεπιθέσεις.

12. Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ – Αγγλία – 80 εκατομμύρια δολάρια

Περισσότεροι Άγγλοι στη λίστα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι ένας ακραίος που χτυπάει την μπάλα καλύτερα  από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο. Η συνεισφορά  από την πτέρυγα θα είναι απαραίτητη για την επιθετική ποικιλία της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

13. Μπερνάρντο Σίλβα – Πορτογαλία – 80 εκατομμύρια δολάρια

Το να πούμε ότι η Πορτογαλία έχει σήμερα μια γενιά τόσο ταλαντούχα όσο αυτή , με τους Λουίς Φίγκο, Ρούι Κόστα, Άμπελ Ξαβιέ και Πάουλο Σόουζα δεν είναι υπερβολή. Η συμβολή του Μπερνάρντο Σίλβα ενισχύει αυτό το επιχείρημα, καθώς η ταχύτητα, η ντρίμπλα και η ευελιξία του είναι  παγκόσμιας κλάσης, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην Γκάνα, την Ουρουγουάη και την Κορέα τουλάχιστον στους ομίλους του Μουντιάλ

14. Νεϊμάρ Τζούνιορ – Βραζιλία – 75 εκατομμύρια δολάρια

Μερικές φορές αυτού του είδους οι εκτιμήσεις δεν είναι απολύτως δίκαιες. Δεδομένου ότι ο Βραζιλιάνος σταρ θα άξιζε μια πολύ καλύτερη θέση σε αυτή τη λίστα. Ο Νεϊμάρ είναι ένας από εκείνους τους σπάνιους παίκτες που μπορούν να κερδίσουν παιχνίδια μέσω του απόλυτου ατομικού ταλέντου και η Βραζιλία βασίζεται σε αυτόν για να σπάσει την ξηρασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA. αφιέρωμα μουντιάλ

15. Λαουτάρο Μαρτίνεζ – Αργεντινή – 75 εκατομμύρια δολάρια

Θα ήταν υπερβολικό να πιστεύουμε ότι είναι ο κληρονόμος του Μέσι όσον αφορά το ταλέντο, αλλά είναι από την άποψη της φήμης και του αντίκτυπου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Lautaro πρέπει να αρχίσει να αφομοιώνει ότι το βάρος της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής αργά ή γρήγορα θα πέσει πάνω του  και την ικανότητά του να σκοράρει. αφιέρωμα μουντιάλ