Πιέσεις στο Κατάρ με φόντο τον εμβολιασμό και τον αντίκτυπο στις ομάδες

Μουντιάλ

Έντονες συζητήσεις γίνονται τον τελευταίο καιρό, σχετικά με τους κανονισμούς που έχει θέσει το Κατάρ για τους μη εμβολιασμένους επισκέπτες.

Το Κατάρ θα δεχθεί πιέσεις για να επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους αστέρες του Μουντιάλ να προπονηθούν σε απομόνωση, εάν η χώρα διατηρήσει τον πενθήμερο κανόνα καραντίνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Νοεμβρίου, με αρκετούς παίκτες της Αγγλίας να είναι απίθανο να παίξουν εναντίον του Ιράν, επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μουντιάλ νέα: Ολα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου – mountial.gr

Ο πρώτος αγώνας της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι  στις 21 Νοεμβρίου, μόλις έξι ημέρες μετά την προγραμματισμένη άφιξή τους στο Κατάρ. Οπότε κάθε παίκτης που θα απομονωθεί δεν θα προπονηθεί με τους συμπαίκτες του ενόψει της πρεμιέρας. Ως εκ τούτου, ο Σάουθγκεϊτ σκέφτεται  να αφήσει  εκτός ομάδας  κάποιους αρνητές του εμβολίου.

Το ζήτημα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο μετά την απόσυρση παικτών από τις περιοδείες συλλόγων στις ΗΠΑ, η οποία απαιτεί από τους επισκέπτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να εισέλθουν. Για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Σίτι πέταξε στο Χιούστον το Σάββατο χωρίς τους Φιλ Φόντεν, Τζον Στόουνς και Ιλκάι Γκουντογκάν.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 – Όλες οι ομάδες, όλοι οι αγώνες 

Ο μάνατζερ της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, λέει ότι τώρα σκέφτεται δύο φορές να υπογράψει παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Να θυμίσουμε, ότι Καντέ και Λόφτους – Τσεκ δεν ταξίδεψαν στην Αμερική. «Δεν μπορούμε να πιέσουμε», είπε. «Αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ φυσιολογική απόφαση να εμβολιαστούμε. Και οι δύο παίκτες πήραν την απόφαση να μην το κάνουν. Πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Δεν μπορούν να έρθουν μαζί μας. Γνωρίζουν τις συνέπειες. Δεν μας αρέσει. Φυσικά και όχι. Θα θέλαμε πολύ να τους έχουμε εδώ και δεν είναι μια ιδανική λύση. Κάθε άλλο παρά ιδανικό».

Μ’ αυτά που δήλωσε ο Γερμανός προπονητής της Τσέλσι αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί. Υπάρχουν όμως οι ομάδες που ελέγχουν αν ένας παίκτης έχει εμβολιαστεί πριν υπογράψει. Η Τότεναμ  παραδειγματικά ελέγχει  αν οι παίκτες είναι ανεμβολίαστοι πριν τους υπογράψει και τους ενθαρρύνει να εμβολιαστούν αν δεν είναι.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.