Πόσο κοστίζει η διαμονή στο Κατάρ;

Μουντιάλ

Δεν είναι και φθηνά…

Η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022 παρουσίασε το πλάνο διαμονής των τουριστών που αναμένονται στο Κατάρ στα τέλη του έτους.

Από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου που διαρκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο αναμένονται 1.200.000 επισκέπτες από όλη την υφήλιο. Περίπου 2.000.000 εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για το κοινό (από τα συνολικά 3.100.000) και περισσότερα από 800.000 έχουν βρει κάτοχο στην πρώτη φάση πώλησης. Μόνο τον Φεβρουάριο έγιναν 17.000.000 αιτήσεις για ένα… μαγικό χαρτάκι.

Η προμήθεια ενός εισιτηρίου είναι απαραίτητη για το ταξίδι στη χώρα εκείνη την εποχή, όπως εξήγησε ο Ομάρ αλ Τζαμπέρ, εκτελεστικός διευθυντής διαμονής για λογαριασμό της οργανωτικής επιτροπής. Οι φίλαθλοι θα χρειαστεί πρώτα να αγοράσουν εισιτήριο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να κλείσουν χώρο διαμονής και να εκδώσουν ειδική βίζα (σ.σ. κάρτα Χαγιά) για να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα και στις fan zones και δωρεάν μετακινήσεις.

Η FIFA έχει κλείσει 130.000 ξενοδοχεία και διαμερίσματα για το τουρνουά, καθώς και δύο κρουαζιερόπλοια, τα MSC Poesia και MSC World Europa, που θα δέσουν στο λιμάνι της Ντόχα εκείνη την εποχή και θα λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

Οι τιμές αρχίζουν από τα 76 ευρώ ανά βράδυ στο Μπαραχάτ αλ Τζανούμπ, ένα οικιστικό πρότζεκτ που κατασκευάστηκε στην πόλη Αλ Γουάκρα για να διαμένουν οι χαμηλόμισθοι εργάτες του Μουντιάλ. Με αυτά τα χρήματα ένας τουρίστας μπορεί να κλείσει ένα δωμάτιο με ένα σιδερένιο κρεβάτι, χώρο για ντους, αλλά κοινόχρηστη κουζίνα, ωστόσο δεν θα μπορεί να πιει αλκοόλ, αφού απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή.

Οι τιμές αυξάνονται ανάλογα την περιοχή και ανάλογα τη ζήτηση. Σχετικά οικονομικές είναι οι επιλογές μιας καμπίνας από τις 4.000 συνολικά στα δύο κρουαζιερόπλοια, αφού οι τιμές αρχίζουν από τα 160 ευρώ και μπορούν να φτάσουν στα διπλά για ορισμένες σουίτες.

Οι πιο ακριβές επιλογές στέγασης αυτήν τη στιγμή είναι οι πολυτελείς βίλες κοντά στο “Αλ Καλίφα” της Ντόχα, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα 830 ευρώ τη βραδιά.