Κόστα Ρίκα: Η εφτάψυχη της Καραϊβικής πάλι σε Μουντιάλ

Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα θα βρεθεί σε τρίτο συνεχόμενο Μουντιάλ και πάει να χτίσει την... δική της παράδοση

Η Κόστα Ρίκα επικράτησε με 1-0 της Νέας Ζηλανδίας, υπογράφοντας με μεγάλα γράμματα την τρίτη συνεχόμενη παρουσία της, σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η παρέα του Κέιλορ Νάβας, γράφει την δική της ιστορία κάθε φορά, δημιουργώντας έναν δικό της μύθο στην διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε δει ομάδες με τους ποδοσφαιριστές (σκληροί αντι-σταρς) και από την γεωγραφική περιοχή που ανήκει η συγκεκριμένη χώρα, να έχουν συνεπέστατη παρουσία σε Παγκόσμια Κύπελλα. Συνολικά στην σύγχρονη εποχή του Μουντιάλ, έχει συμμετάσχει σε πέντε (εκτό με αυτό φέτος) Μουντιάλ, έχοντας χάσει μόλις τρία. Το σημαντικό αυτό στατιστικό μπορεί να μην επιβεβαιώθηκε τις περισσότερες φορές με πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά δείχνει πως στο ραντεβού με την μεγαλύτερη διοργάνωση στον πλανήτη είναι εκεί σχεδόν πάντα.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr. 

Εξάλλου ακόμα και το 2014 όταν εξόργισε τους Έλληνες και παραλίγο να προκαλέσει εγκεφαλικά στους Ολλανδούς, μόνο τυχαία δεν έφτασε εκεί που έφτασε. Μιλάμε για μία ομάδα που κατάφερε να περάσει από όμιλο με Αγγλία και Ιταλία ως πρώτη, που έμεινε αήτηττη για όλη την διοργάνωση.

Φέτος τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Η παλιά γενιά έχει γεράσει, οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την ποιότητα των παλαιών και η πρόκριση σε όμιλο με Γερμανία και Ισπανία αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός. Παρόλα αυτά, η επτάψυχη Κόστα Ρίκα θα δείξει ίσως πάλι τα κάκαλα της και δυσκολέψει σαν άλλοτε τους αντιπάλους της.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 – Όλες οι ομάδες, όλοι οι αγώνες