Ο πρώτος διαιτητής FIFA που αποκαλύπτει πως είναι γκέι

διαιτητής γκέι

Ο 41χρονος Βραζιλιάνος διαιτητής, Ιγκόρ Μπενεβενούτο μίλησε δημοσίως για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Ο Ιγκόρ Μπενεβενούτο ανακοίνωσε πως είναι ομοφυλόφιλος και πλέον η συμμετοχή του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι αμφίβολη. Μπορεί η παγκόσμια ομοσπονδία να μην έχει κανένα πρόβλημα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Βραζιλιάνου διαιτητή, όμως στο Κατάρ, η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Μουντιάλ νέα: Ολα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου – mountial.gr

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι γκέι, με ελκύουν οι άντρες. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα στο οποίο μεγάλωσα αλλά το μισούσα βαθιά, γιατί δεν άντεχα το περιβάλλον του, γεμάτο μανία και προκαταλήψεις. Έτσι, για να επιβιώσω, επινόησα μια ψεύτικη  εκδοχή του εαυτού μου. Αλλά ναι, είμαι γκέι, αλλά κι ένας κανονικός άνθρωπος, και δεν είσαι καλύτερος από μένα μόνο και μόνο επειδή σου αρέσουν οι γυναίκες».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά το 99,9% από αυτούς είναι στην ντουλάπα. Υπάρχουν διαιτητές, παίκτες, προπονητές, παντρεμένοι, με παιδιά, χωρισμένοι, άνθρωποι με διπλή ζωή υπάρχουν τα πάντα. Υπάρχουμε και μας αξίζει το δικαίωμα να μιλάμε για αυτό, να ζούμε κανονικά».

Με περισσότερους από 50 αγώνες στην πρώτη κατηγορίας της χώρας του, ο Μπενεβενούτο είναι ο πρώτος διεθνής διαιτητής της FIFA που βγήκε και δήλωσε ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.