Ο Βινίσιους θυμίζει στον Τίτε έναν νεότερο Νεϊμάρ

Ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας εκτιμά ιδιαίτερα τον Βραζιλιάνο άσο και το εκφράζει όποτε μπορεί.

Ο Βινίσιους είναι ίσως ο πολυτιμότερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής στον κόσμο σήμερα. Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο αντίκτυπος του παίκτη στη χώρα του είναι πολύ σημαντικός.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Τίτε σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε: «Όταν ήμασταν στην προπόνηση, είπα στον Βίνι ότι είσαι ο Νεϊμάρ του 2014, επειδή ο Νεϊμάρ της Μπαρτσελόνα και η εθνική ομάδα εκείνη την εποχή ήταν ένας Νεϊμάρ στην πτέρυγα, ενώ σήμερα είναι στο κέντρο. Λένε ότι ο Νεϊμάρ θα κάνει περισσότερα λάθη παίζοντας εκεί. Αλλά είναι η θέση του που τον κάνει να κάνει περισσότερα λάθη, γιατί ό,τι κάνει με δημιουργικούς όρους εκεί θα είναι καθοριστικό».

Μουντιάλ νέα: Ολα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου – mountial.gr

Ο Τίτε παραδέχτηκε επίσης πρόσφατα στη MARCA ότι είχε ζητήσει συμβουλές από τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ώστε ο Βινίσιους να μπορέσει να παίξει για τη Βραζιλία με τον τρόπο που έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ζήτησα από τον Αντσελότι συμβουλές για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, ποιες τακτικές λειτουργίες έκαναν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να βοηθήσουν την εθνική ομάδα να παίξει όπως κάνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μιλήσαμε για επιθετικές καταστάσεις που θα του έδιναν δημιουργική ελευθερία, μία προς μία. Είναι ένα όμορφο και διαφανές πράγμα από δύο προπονητές που θέλουν να πάρουν το καλύτερο από αυτόν».

Ιστορίες Μουντιάλ: Ηγέτες, αποτυχίες, θρίαμβοι και δάκρυα στο mountial.gr