Αργεντινή: Συμφωνίες με Άμπου Ντάμπι και Μαϊάμι

Αργεντινή: Συμφωνίες με Άμπου Ντάμπι και Μαϊάμι

Σε ειδικές συμφωνίες με τη πόλη του Μαϊάμι και το Άμπου Ντάμπι έφτασε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Σε σημαντικές επιχειρηματικές και μη κινήσεις προχώρησε η Αργεντινή, «δίνοντας τα χέρια» με το δήμαρχο του Μαϊάμι αλλά και του Άμπου Ντάμπι για διάφορες εξωγηπεδικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη πόλη της Φλόριντα, η ΑΦΑ θα χτίσει ένα προπονητικό κέντρο, με το μυαλό και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, αλλά και την ανάπτυξη της εικόνας της Αργεντινής στο εξωτερικό.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr. 

Το κέντρο αυτό θα χτιστεί στο Νόρθ Μπέι Βίλατζ και θα έχει ποδοσφαιρικά γήπεδα, χώρους πολλαπλών χρήσεων αλλά και ένα Μουσείο Ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΑΦΑ, Κλαούντιο Ταπία, είπε:

«Για το αργεντίνικο ποδόσφαιρο, είναι ζωτικής σημασίας να πραγματοποιηθεί αυτή η εξέλιξη, καθώς τοποθετεί το ποδόσφαιρό μας εκτός των συνόρων της χώρας, και ακόμη περισσότερο, αν σκεφτούμε ότι το Μαϊάμι θα είναι μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026. Νέοι από εκεί θα μπορούν να συμμετέχουν και να προπονούνται στις εγκαταστάσεις μας. Θα είναι ένα έργο – πρότυπο για τον κόσμο».

Σε ανάλογη συμφωνία έφτασε και με το Άμπου Ντάμπι η Αργεντινή. Συγκεκριμένα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η «Αλμπισελέστε» θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κατά τη προετοιμασία για τη διοργάνωση του Κατάρ, θα δώσει εκεί ένα φιλικό, ενώ εκεί θα διοργανώνεται ο τελικός του Σούπερ Καπ Αργεντινής για την επόμενη τριετία.

Ιστορίες Μουντιάλ: Ηγέτες, αποτυχίες, θρίαμβοι και δάκρυα στο mountial.gr

Ο Ταπία δήλωσε για τη συμφωνία:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη στρατηγική και ιστορική συμφωνία για την Ομοσπονδία μας. Το να μπορούμε να μεταφέρουμε αθλητικά γεγονότα του ποδοσφαίρου μας σε έναν προορισμό όπως το Άμπου Ντάμπι είναι σημαντικό στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε. Αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει νέες εμπορικές ευκαιρίες για τους θεσμούς μας».

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 – Όλες οι ομάδες, όλοι οι αγώνες