Ξενοδοχειακός όμιλος στο Κατάρ προσλαμβάνει 12.000 υπαλλήλους ενόψει Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022

Η ξενοδοχειακή εταιρεία Accor προσλαμβάνει 12.000 προσωρινούς υπαλλήλους για να καλύψει 65.000 άδεια δωμάτια σε διαμερίσματα και σπίτια στο Κατάρ

Το Κατάρ εργάζεται για να αποφύγει την έλλειψη καταλυμάτων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 και έδωσε τα… κλειδιά στην Accor, τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό φορέα της Ευρώπης, για τη διαχείριση της προσωρινής λειτουργίας.

«65.000 δωμάτια είναι σαν να ανοίγουμε 600 ξενοδοχεία, επομένως δεσμευτήκαμε να προσλάβουμε αρκετούς ανθρώπους», είπε ο Μπαζίν, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια στην Ασία, την υποσαχάρια Αφρική, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική για την πρόσληψη οικονόμων, προσωπικού ρεσεψιόν, ειδικών logistics, κ.ά.

«Ο επίσημος ιστότοπος καταλυμάτων του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ έχει λάβει περίπου 25.000 κρατήσεις μέχρι στιγμής και θα προσφέρει περισσότερα από 100.000 δωμάτια, δήλωσε από την πλευρά του ο Ομάρ Αλ Τζαμπέρ, εκτελεστικός διευθυντής καταλυμάτων για τους διοργανωτές, προσθέτοντας: «Θα είμαστε υπό πίεση μέχρι να ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας. Αυτό είναι φυσιολογικό και είμαστε έτοιμοι».

Το Κατάρ στοχεύει να προσελκύσει 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού του, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης των 28 ημερών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το μικροσκοπικό αραβικό κράτος του Κόλπου έχει λιγότερα από 30.000 δωμάτια ξενοδοχείων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Qatar Tourism, και το 80% αυτών των δωματίων έχουν κλείσει από το κυβερνητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου FIFA, για επίσημους επισκέπτες.

Το Κατάρ προσφέρει επίσης 4.000 δωμάτια σε δύο κρουαζιερόπλοια αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Ντόχα, 1.000 σκηνές στην έρημο σε στιλ Βεδουίνων και δωμάτια σε προκατασκευασμένα σπίτια. Η προκράτηση διαμονής είναι υποχρεωτική για τους φιλάθλους με εισιτήρια που σχεδιάζουν να διανυκτερεύσουν στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Χωρίς κατάλυμα, στους περισσότερους φιλάθλους δεν θα εκδοθεί η υποχρεωτική ταυτότητα, η οποία λειτουργεί και ως βίζα για το Κατάρ.

Τέλος, η Accor θα αναπτύξει εκ νέου τον στόλο φορτηγών, λεωφορείων και αυτοκινήτων της από τη Μέκκα στη γειτονική Σαουδική Αραβία για να ξεπεράσει την αναμενόμενη έλλειψη διαθέσιμων οχημάτων στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 – Όλες οι ομάδες, όλοι οι αγώνες