Ακυρώθηκε το φιλικό της Γουότφορντ με την Εθνική ομάδα του Κατάρ

Γουότφορντ

Ακυρώθηκε τελικά το φιλικό της Γουότφορντ με την Εθνική ομάδα του Κατάρ, μετά τις αντιδράσεις των Άγγλων φιλάθλων.

Οι σύνδεσμοι φιλάθλων της Γουότφορντ Women of Watford (WOW) και Proud Hornets είναι από τους σημαντικότερους στην ομάδα. Ωστόσο, αυτό πως μπορεί να συνδέεται με την Εθνική Κατάρ και το Μουντιάλ;

Συνδέονται με το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες αυτών των δυο κλαμπ οπαδών κατάφεραν να ακυρώσουν το φιλικό αγώνα που είχε διοργανωθεί μεταξύ των ομάδων. Και αυτό διότι οι υποστηρικτές αυτών των κλαμπ οπαδών προέτρεψαν τη διοίκηση του συλλόγου να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών και να ακυρώσει το φιλικό καθώς αυτά καταπατώνται στη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ.

Το παιχνίδι τελικά ακυρώθηκε και το πρόγραμμα των φιλικών της Γουότφορντ θα ανανεωθεί όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της ομάδας. Από την άλλη, η Ομοσπονδία του Κατάρ (QFA) «δικαιολογήθηκε» λέγοντας ότι έλαβε αρκετές προσφορές από συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης και της Γουότφορντ για να παίξει φιλικούς αγώνες ωστόσο η ομάδα της Αγγλίας δεν ήταν μέσα στις ομάδες που επιλέχθηκαν.

Τέλος, WOW και Proud of Hornets ήταν ενθουσιασμένοι που η διοίκηση της Γουότφορντ ακύρωσε το φιλικό ενάντια στο Κατάρ και άκουσε τις διαμαρτυρίες των οπαδών της. Δήλωσαν μάλιστα στο Twitter: «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με το σύλλογο για όλα τα θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και ένταξης».

Μουντιάλ νέα: Ολα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου – mountial.gr

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 – Όλες οι ομάδες, όλοι οι αγώνες