Σαντιό Μανέ ο εθνικός ήρωας στη Σενεγάλη!

Μανέ

Ο Μανέ είναι αυτό που λέμε πολλοί σήμερα ..μια κατηγορία μόνος του.

Ο 30χρονος επιθετικός είναι ένα άνθρωπος που έχει ξεχωρίσει από τα απλά πράγματα που έχει κάνει. Είναι ευαίσθητος και αγαπάει αυτό που κάνει αλλά δεν ξεχνάει. Ο τόπος του και το σπίτι του σημαίνουν πολλά για εκείνον.

Ο Σενεγαλέζος είναι ένα απο τα καλύτερα αστέρια στα γήπεδα αλλά και έξω από αυτά. Δεν διστάζει να παίξει μπάλα στην λάσπη και να λερωθεί, ξέρει πως με αυτό τον τρόπο θα θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια. Θα δώσει χαρά στους συντοπίτες του.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπάγερν Μονάχου γεννήθηκε στο Μπαμμπαλί, ένα μικρό χωριό της Σενεγάλης στις όχθες του ποταμού Κασαμάνς. Το Μπανμπαλί είναι στη μέση του… πουθενά, μια ανάσα από τα σύνορα με τη Γουινέα – Μπισάου και η νεράιδα που ευλόγησε με τόσο ταλέντο τον Μανέ, φρόντισε να ευλογήσει και τούτο τον τόπο.

Ο Μανέ ποτέ δεν ξέχασε και ποτέ δεν θα ξεχάσει το χωριό του. Θα είναι πάντα εκεί και θα το βοηθάει όσο μπορεί.

Οι δωρεές του Μανέ είναι αρκετά σημαντικές και ιδιαίτερα γενναιόδωρες. Δίνει λοιπόν, επίδομα 70 ευρώ το μήνα σε κάθε οικογένεια του χωριού του, το οποίο έχει πληθυσμό 2.000 κατοίκους.

Με δική του χρηματοδότηση, ανεγέρθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως ένα νοσοκομείο στο Μπαμπαλί. Το ποσό που έδωσε ο Μανέ ξεπέρασε τις 600.0000 ευρώ, ενώ δώρισε άλλες 250.000 ευρώ για να χτιστεί ένα σύγχρονο – για τα δεδομένα της Σενεγάλης – σχολείο στην περιοχή. Κατασκεύασε το πρώτο πρατήριο βενζίνης στο χωριό του, χρηματοδότησε την ανέγερση ενός τζαμιού και την ασφαλτόστρωση δρόμων (οι περισσότεροι είναι χωμάτινοι), ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να ανοίξει ταχυδρομείο για την εξυπηρέτηση των συγχωριανών του.

Και όμως, δεν έμεινε σε αυτά. Ο Μανέ δώρισε λάπτοπ με σύνδεση 4G και 400 δολάρια στους αριστούχους του Γυμνασίου του Μπαμπαλί και σε κάθε του επίσκεψη στο χωριό του, μοιράζει άφθονο αθλητικό υλικό στα παιδιά.

Οι δωρεές θα συνεχιστούν…

Το ευχαριστώ είναι λίγο για τον άνθρωπο Σαντιό Μανέ!