Το Κατάρ απαγορεύει αντίγραφα του λογότυπου της διοργάνωσης στις πινακίδες κυκλοφορίας

Μουντιάλ

Το Κατάρ έκανε γνωστή «την απαγόρευση αντιγραφής και τοποθέτησης του λογότυπου του Μουντιάλ 2022 στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων».

Το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ υπενθύμισε στο Twitter την Κυριακή «την απαγόρευση αντιγραφής και τοποθέτησης του λογότυπου του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ποδοσφαίρου) στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων», μετά τις προσφορές δημοπρασίας πινακίδων.

«Η Γενική Διεύθυνση Τροχαίας δηλώνει ότι οι πινακίδες που φέρουν το λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ειδική έκδοση που εκδίδεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες σε συντονισμό με τη FIFA, για νεοταξινομημένα οχήματα και για συγκεκριμένες πινακίδες που έχουν δημοπρατηθεί», αναφέρει το υπουργείο. Οι παραβάτες θα υπόκεινται σε δίωξη.

Πενήντα πινακίδες κυκλοφορίας με το λογότυπο του Μουντιάλ 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο αραβικό εμιράτο από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στα τέλη Μαΐου. Η πιο ακριβή, που φέρει τον αριθμό 811118, πουλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια ριάλ Κατάρ (480.000 ευρώ).

Η FIFA είναι πολύ αυστηρή για την πνευματική ιδιοκτησία, όσον αφορά την παράνομη χρήση του λογότυπου του τουρνουά και της εικόνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 10 Μαΐου ανακοινώθηκαν οι πρώτες συλλήψεις για πώληση στα κοινωνικά δίκτυα απομιμήσεων προϊόντων (μπλουζάκια και καπέλα με το λογότυπο του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022).

Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο οι Αρχές επισκέφτηκαν ένα εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων που επρόκειτο να μπουν σε μπουκάλια, τα οποίο έφεραν το λογότυπο του Κατάρ 2022.