Ζιντάν: «Να κάνω τον κύκλο μου στη Γαλλία»

Ζιντάν

Ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του σχετικά με τον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική «L’Equipe» ο 50χρονος πλέον, Ζιντάν, δήλωσε πως δεν έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά πρώτος του στόχος παραμένει η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Γαλλίας.

«Δεν έχω τελειώσει με τους “μπλε”. Φυσικά θέλω να το κάνω και ελπίζω μια μέρα να γίνω προπονητής της Γαλλίας. Όμως το πότε δεν εξαρτάται από εμένα. Θέλω να κάνω τον κύκλο μου στην Εθνική από την οποία ξεκίνησα ως παίκτης και είναι ό,τι καλύτερο μου συνέβη.

Είναι η κορύφωση. Και έτσι, αφού το βίωσα ως παίκτης και τώρα είμαι προπονητής, η Γαλλία είναι “σφηνωμένη” στο μυαλό μου. Να διαδεχτώ τον Ντεσάν; Δεν ξέρω. Αν πρέπει να γίνει θα γίνει εκείνη τη στιγμή ή όχι.

Προς το παρόν έχει δημιουργηθεί μία ομάδα. Με τους στόχους της. Αλλά εάν προκύψει αργότερα η ευκαιρία, θα είμαι εκεί. Αλλά και πάλι δεν εξαρτάται από εμένα. Η ισχυρή επιθυμία μου υφίσταται. Η Εθνική Γαλλίας είναι ό,τι ομορφότερο υπάρχει.»

Στη συνέχεια ο Ζιντάν αναφέρθηκε και στην Παρί Σεν Ζερμέν αρνούμενος να αποκλείσει την πιθανότητα να καθίσει κάποια στιγμή στον πάγκο των πρωταθλητών.

«Ποτέ μη λες ποτέ. Ειδικά όταν είσαι προπονητής τη σήμερον ημέρα.»

Το σίγουρο είναι πως ο “Ζιζού” θα χρειαστεί να περιμένει έως και το τέλος του 2022 όταν και λήγει το συμβόλαιο του Ντιντιέ Ντεσάν και θα ξεκινήσει η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να σχεδιάζει την επόμενη μέρα των «μπλε».

Μουντιάλ νέα: Ολα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου – mountial.gr