Η Αγγλία σε κρίση

Με πέντε μήνες να απομένουν μέχρι το Κατάρ το 2022, τα Τρία Λιοντάρια δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε ένα παιχνίδι στο Nations League

Τέσσερα παιχνίδια. Δύο ισοπαλίες. Δύο απώλειες. Μια ήττα 4-0 στην έδρα της Ουγγαρίας. Τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Αγγλία με μόλις πέντε μήνες να απομένουν μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ στις 21 Νοεμβρίου.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα έχουν κάπως αφήσει τους οπαδούς μπερδεμένους, να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει στον Σάουθγκεϊτ και τους άνδρες του. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι η Αγγλία υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα της από το 1928 από μια πολύ πιο αδύναμη ομάδα την Ουγγαρία. Τα αποτελέσματα έχουν αφήσει την Αγγλία στον πάτο των ομίλων του Nations League με δύο παιχνίδια να απομένουν, ένας όμιλος που αποτελείται από τη Γερμανία, την Ιταλία και φυσικά την Ουγγαρία. Ανησυχητικό.

Όπως πολλά πράγματα στις μέρες μας, η άποψη σχετικά με την ικανότητα του Σάουθγκεϊτ  να ηγηθεί της χώρας σε μια επιτυχημένη εκστρατεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι έντονα διχασμένη, αλλά φαίνεται ότι το κίνημα “Southgate out” αποκτά δυναμική. Πολλοί Άγγλοι οπαδοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον πρώην προπονητή της Μίντλεσμπρο και της Αγγλίας κάτω των 21 ετών κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ουγγαρία.

Παρόλα αυτά η πρόεδρος της FA, , επαίνεσε τον Southgate δηλώνοντας: «Με βάση οποιαδήποτε γεγονότα στο γήπεδο, είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Αγγλίας που είχαμε για 55 χρόνια, εκφράζοντας την υποστήριξή της στον προπονητή.  Από το διορισμό του το 2016 μέχρι σήμερα , οδήγησε την Αγγλίαστον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Γαλλία (κάτι που είχαν να κάνουν από το 1990) , το οποίο τελικά έχασαν από την Κροατία υπό δραματικές συνθήκες, και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο έχασαν στα πέναλτι από την Ιταλία. Η Αγγλία ξεκινά την εκστρατεία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον του Ιράν στις 21 Νοεμβρίου. Θα αντιμετωπίσουν επίσης τις ΗΠΑ και την Ουαλία στον Β’ Όμιλο.