Η Ομοσπονδία της Πολωνίας «έκοψε» τον Ρίμπους λόγω… Ρωσίας

Η υπογραφή του Ματσέι Ρίμπους σε ρωσικό σύλλογο, έφερε μερικές βαριές επιπτώσεις σε εκείνον καθώς δεν θα βρίσκεται στο ερχόμενο Μουντιάλ.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Πολωνίας, ανακοίνωσε πως ο ποδοσφαιριστής Ματσέι Ρίμπους δεν θα είναι στην προεπιλογή των ποδοσφαιριστών για το Μουντιάλ του Κατάρ, εξαιτίας της παραμονής του σε ρωσικό έδαφος, αφού μετά την θητεία του στην Λοκομοτίβ Μόσχας συνέχισε την καριέρα του στην Σπαρτάκ. Ουσιαστικά οι περισσότεροι ξένοι παίκτες θέλησαν να φύγουν από την ρωσική λίγκα μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία και των κυρώσεων τους, με τον Ρίμπους να περιμένει κάποια καλή πρόταση από κάποιον σύλλογο. Τελικά η καλύτερη που του έγινε ήταν αυτή της Σπαρτάκ Μόσχας, αποφασίζοντας να παραμείνει σε ρωσικό έδαφος και στην πρωτεύουσα.

Η στάση του δεν άρεσε καθόλου στους Πολωνούς, αφού η κυβέρνηση είναι σταθερός σύμμαχος του Κιέβου και ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας, εδώ και τέσσερις μήνες.

«Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, μίλησε στον Ματσέι Ρίμπους, ο οποίος έμενε προσωρινά στην Πολωνία, αφού το προπονητικό καμπ της εθνικής ομάδας τελείωσε την περασμένη εβδομάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η PZPN και προσθέτει: «Ο προπονητής ενημέρωσε τον παίκτη ότι, εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης του συλλόγου του, δεν θα κληθεί για το προπονητικό καμπ του Σεπτεμβρίου της εθνικής ομάδας και δεν θα εξεταστεί προς επιλογήν για την ομάδα που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ».