Άκυρο του Ετό για επιστροφή Μάτιπ στο Καμερούν

Ο Ετό είπε "όχι" στον Μάτιπ στο αίτημα επιστροφής του στην Εθνική Καμερούν

Ο Ζόελ Μάτιπ είχε τάσεις επιστροφής στην εθνική Καμερούν, με την οποία έχει να αγωνιστεί από το 2015, ωστόσο ο Σαμουέλ Ετό, πρώην επιθετικός και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Καμερούν του έριξε άκυρο. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ έμεινε εκτός από το 2015 έχοντας παράπονα περί κακής μεταχείρισης από την ομοσπονδία και κακών εμπειριών από πρώην προπονητές στην Εθνική.

Το 2019 ο Τόνι Κονσεϊσάο προσπάθησε να τον επαναφέρει στις τάξεις της Εθνικής δίχως όμως αποτέλεσμα. Ωστόσο ο 30χρονος στόπερ φαίνεται να είδε με καλό μάτι την προοπτική επιστροφής στην εθνική Καμερούν, ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ. Ο Ετό ωστόσο ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο. “Αυτή είναι η Εθνική, δεν είμαστε ανοικτοί με ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι Special Ones“. Άραγε θα δικαιωθεί για αυτή του την απόφαση ο Ετό ή θα στοιχίσει στην Εθνική μια ενδεχόμενα καλύτερη πορεία στο Μουντιάλ ;;

Αναμφίβολα η στάση του Ετό στο συγκεκριμένο θέμα είναι εν μέρει δικαιολογημένη, καθώς δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να φεύγει και να επανέρχεται όποτε θέλει στην Εθνική, ακόμα και αν είναι ένα από τα αστέρια της ομάδας. Και εδώ είναι και το σημείο που «κολλάει» ο πρόεδρος στο να πει το «ναι» στην επιστροφή του παίκτη, καθώς θεωρεί ότι έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα η οποία τον χρειαζόταν.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι, παρά τη γενικότερη στάση του παίκτη όλα αυτά τα χρόνια, η παρουσία του θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στην ομάδα, και αυτό είναι που θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο πρόεδρος στην τελική επιλογή των παικτών. Ο Μάτιπ ήταν ο καλύτερος αμυντικός του Καμερούν όταν αποσύρθηκε το 2017 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο.

Εν ολίγοις, θα πρέπει ο Ετό να κοιτάξει να «κατεβάσει» η χώρα του ότι καλύτερο διαθέτει σε έναν απαιτητικό όμιλο με Βραζιλία, Ελβετία και Σερβία, καθώς μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα αυτή η επιμονή του με τον συγκεκριμένο παίκτη. Αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η υπερηφάνεια και ο εγωισμός του υπερισχύουν της ανάγκης να πάει η ισχυρότερη δυνατή ομάδα του Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2022 στο Κατάρ.