Αυστραλία Μουντιάλ: Τα πρόσωπα στο μικροσκόπιο Γκράχαμ Άρνολντ

Αυστραλία μουντιάλ

Πολλοί παίχτες έχουν μπροστά τους μερικούς μήνες ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους στην τελική επιλογή.

Απομένουν λιγότεροι από πέντε μήνες μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και ευτυχώς οι Socceroos θα είναι ένα από τα 32 έθνη που θα διαγωνιστούν για το μεγαλύτερο βραβείο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει αρκετός χρόνος για τον Γκράχαμ Άρνολντ, να ρίξει το βλέμμα του σε όλους τους Αυστραλούς που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και στο εγχώριο πρωτάθλημα και να αξιολογήσει ποιος θα αποτελέσει την 23μελή ομάδα που προορίζεται για το Κατάρ τον Νοέμβριο. Αυστραλία μουντιάλ

Ωστόσο, ορισμένα αστέρια έχουν σημαντικά ερωτηματικά που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους όσον αφορά το χρόνο παιχνιδιού. Είναι υψίστης σημασίας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά συμμετοχής πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και για μερικούς, ίσως χρειαστεί να κάνουν χρήση της θερινής μεταγραφικής περιόδου για να βρουν ένα νέο σπίτι που θα τους δώσει αυτό που χρειάζονται.

Πάμε να δούμε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις.

Ματ Ράιαν (Ρεάλ Σοσιεδάδ)

Ως αρχηγός των Socceroos, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μάτ Ράιν αποτελεί βασικό γρανάζι στην αρχική σύνθεση. Ωστόσο, στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο Ράιαν έχει βρει λεπτά εξαιρετικά δύσκολα και έπαιξε μόλις εννέα παιχνίδια σε όλη τη La Liga, το Copa Del Rey και το Europa League καθώς αποτελεί δεύτερο βιολί πίσω από τον Άλεξ Ρεμίρο.

Παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο πέρυσι, θα πρέπει ο Ράιαν να σκεφτεί μια κίνηση αλλού εν όψει της φετινής σεζόν με το Παγκόσμιο Κύπελλο να πλησιάζει.

Αϊντίν Χρούστιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη σημασία του Χρούστιτς στην ομάδα, με την επιρροή του στη μεσαία γραμμή. Αλλά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, δεν είναι ακριβώς ο πρωταγωνιστής. Στην πραγματικότητα, ο Χρούστιτς ξεκίνησε μόλις εννέα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα την περασμένη σεζόν στην καρδιά της μεσαίας γραμμής της Φρανκφούρτης.

Βέβαια θα έχει ακόμα χρόνο παιχνιδιού για τη Φρανκφούρτη, αλλά η μεγιστοποίηση των λεπτών του εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο οποίο θα είναι ζωτικής σημασίας για τις πιθανότητες της Αυστραλίας πρέπει να είναι μια σκέψη που ξεχειλίζει στο μυαλό του.

Τομ Ρόγκιτς (χωρίς συμβόλαιο)

Το μικροσκόπιο είναι σταθερά κολλημένο στην περίεργη περίπτωση του Τομ Ρόγκιτς. Αποχώρησε από τη Σέλτικ στο τέλος της σεζόν 2021/22 και παραμένει ελεύθερος, αν και ο 29χρονος έχει συνδεθεί έντονα με τη μετακόμιση στην ινδονησιακή ομάδα Persija Jakarta. Ο Ρόγκιτς αποχώρησε επίσης από την εθνική εν όψει των κρίσιμων πλέι-οφ για προσωπικούς λόγους.

Η μετακόμιση στην Ινδονησία ίσως είναι η καλύτερη επιλογή του για να διατηρήσει τη φόρμα του εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα χρήματα θα ήταν αναμφισβήτητα καλά και στην ηλικία του, θα μπορούσε να είναι ίσως το τελευταίο του «ακριβό» συμβόλαιο.

Πάντως η τελευταία του σεζόν με τη Σέλτικ απέδειξε ότι έχει αρκετό ταλέντο και θα μπορούσε εύκολα να απολαύσει άλλη μια σεζόν με τους Hoops υπό τον Ποστέκογλου.

Ντάνιελ Αρζάνι (Μάντσεστερ Σίτι)

Τέτοιο καιρό πριν από τέσσερα χρόνια, το όνομα του Αρζάνι ήταν στο στόμα κάθε Αυστραλού, καθώς μπήκε στη σκηνή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ως ο νεότερος παίκτης στο τουρνουά. Αυτό που ακολούθησε έκτοτε δεν ήταν τίποτα λιγότερο από καταστροφικό.

Ο Αρζάνι υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και αμέσως στάλθηκε στη Σέλτικ με διετή δανεισμό, αλλά ένας τραυματισμός στο πρώτο του παιχνίδι κατέστρεψε το χρόνο του στο Parkhead και ξεκίνησε για τον ίδιο μια καθοδική πορεία. .

Ακολούθησαν αρκετοί δανεισμοί, γεμάτοι τραυματισμούς και ανησυχητική έλλειψη λεπτών για τον 23χρονο. Τουλάχιστον υπενθύμισε στην Αυστραλία το ταλέντο του με τις εμφανίσεις του  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέρυσι.  Τώρα στον τελευταίο χρόνο της συμφωνίας του με τη Σίτι, ο Αρζάνι πρέπει να επιλέξει την επόμενη κίνησή του με σύνεση αν αισθάνεται ότι έχει έστω και τις λιγότερες πιθανότητες να μπει στην 23μελή ομάδα του Άρνολντ.

Άαρον Μούι (Σαγκάη)

Πολλοί παραξενεύτηκαν όταν ο Μούι  μετακόμισε από το Μπράιτον στην κινεζική Σαγκάη. Αλλά όταν τα χρήματα που αλλάζουν τη ζωή είναι στο τραπέζι, είναι δύσκολο να πούμε όχι.

Ωστόσο, ο Μούι δεν ήταν σε θέση να παίξει όσο θα ήθελε για την κινεζική ομάδα,  λόγω παραγόντων εκτός του ελέγχου του, όπως ο Covid.

Φέτος αρνήθηκε να εμφανιστεί στη προετοιμασία της Σαγκάης πριν από τη σεζόν λόγω της πανδημίας. Αντ ‘αυτού συνεργάστηκε με τον Άρνολντ και τον γυμναστή Άντριαν Κλάρκ στη Σκωτία, για να ενισχύσει τη φυσική του κατάσταση πριν από τους κρίσιμους αγώνες των πλέι οφ.

Παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε αγώνα από τον Φεβρουάριο, αγωνίστηκε 90 λεπτά εναντίον των ΗΑΕ και τα πλήρη 120 λεπτά εναντίον του Περού.

Ένα παρόμοιο σενάριο για τον Μούι δεν μπορεί να ξανασυμβεί από τώρα μέχρι το Κατάρ. Θα μπορούσε η κινεζική απόδραση του Μούι να τελειώσει λιγότερο από δύο χρόνια στη συμφωνία του για την επιδίωξη περισσότερου χρόνου παιχνιδιού;

Ταϊρίς Φρανσουά (Χωρίς συμβόλαιο) 

Ο Ταϊρίς Φρανσουά δεν αποτελεί εγγύηση για την Αυστραλία, αλλά συνεχίζει να είναι ένα παράδειγμα παίχτη με πλούσιο ταλέντο και υψηλότατες προοπτικές. Το αφεντικό της Φούλαμ Μάρκο Σίλβα επαινούσε συνεχώς τον νεαρό Αυστραλό, δηλώνοντας την περασμένη σεζόν ότι ο Φρανσουά ήταν ο μόνος νεαρός παίκτης που τον εντυπωσίασε περισσότερο από τον επιθετικό της Λίβερπουλ Φάμπιο Καρβάλιο.

Ο Φρανσουά είναι εκτός συμβολαίου, αλλά του έχει προσφερθεί μια νέα συμφωνία από τη Φούλαμ. Σαφώς θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να καταγράψει λεπτά για την ομάδα του Λονδίνου τώρα που είναι πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά, η δημιουργία μιας νέας συμφωνίας πιθανότατα θα έβλεπε τον Φρανσουά να μετακομίζει δανεικός σε άλλη ομάδα σε χαμηλότερη κατηγορία.

Αν ο Φρανσουά απομακρυνθεί από το «Craven Cottage» και πάρει αρκετό χρόνο παιχνιδιού αλλού, ποιος μπορεί να πει ότι δεν θα είναι ο επόμενος που θα μπει στο κλαμπ.

Αυστραλία μουντιάλ Αυστραλία μουντιάλ Αυστραλία μουντιάλ Αυστραλία μουντιάλ