Πολωνία: Εκτός εθνικής ο Ρίμπους λόγω Ρωσίας

Εκτός προεπιλογής της εθνικής Πολωνίας για το προσεχές Μουντιάλ ο Ματσέι Ρίμπους λόγω Ρωσίας!

Με ανακοίνωσή της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας, ενημέρωσε πως ο 32χρονος διεθνής αριστερός μπακ Ματσέι Ρίμπους δεν θα ληφθεί υπ’ όψιν στη  επιλογή των παιχτών για το προσεχές Μουντιάλ του Κατάρ. Ο λόγος που οδήγησε τους παράγοντες της ομοσπονδίας να καταλήξουν σε μια τέτοια απόφαση είναι νέα ομάδα του Ρίμπους, η ρώσικη Σπαρτάκ Μόσχας.

Σε μία περίοδο που το ρωσικό ποδόσφαιρο αδειάζει από ξένους παίχτες , ο Πολωνός μπακ μετακόμισε στην  Σπαρτάκ, μετά από μία πενταετή θητεία στην έταιρη ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας, την Λοκομοτίβ Μόσχας. Η απόφαση αυτή του έμπειρου αμυντικού (66 διεθνής συμμετοχές) θα του στοιχίσει όπως φαίνεται και την συμμετοχή του στο παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, μίλησε στον Ματσέι Ρίμπους, ο οποίος έμενε προσωρινά στην Πολωνία, αφού το προπονητικό καμπ της εθνικής ομάδας τελείωσε την περασμένη εβδομάδα» ενημέρωσε επίσημα η Ομοσπονδία της χώρας και προσθέτει:

«Ο προπονητής ενημέρωσε τον παίκτη ότι, εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης του συλλόγου του, δεν θα κληθεί για το προπονητικό καμπ του Σεπτεμβρίου της εθνικής ομάδας και δεν θα εξεταστεί προς επιλογήν για την ομάδα που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ».

Να σημειωθεί επίσης πως μια ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή  του πρώην μέσου της ΑΕΚ Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ρωσική Κρασνοντάρ, με το θέμα για την ώρα να παραμένει ανοιχτό.