Ακλόνητος ο Σάουθγκέιτ παρά το… ναυάγιο

Αγγλία

Δεν τίθεται θέμα απόλυσής του

Με δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες στα πρώτα τέσσερα ματς, η εικόνα της εθνικής Αγγλίας στο Nations League, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, αφού εξήγησε όσο μπορούσε για ποιους λόγους προέκυψαν αυτά τα αποτελέσματα, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, αλλά ζήτησε από τους φιλάθλους να παραμείνουν κοντά στους Άγγλους διεθνείς.

Και παρά την έντονη κριτική, που όπως είναι φυσικό, υπάρχει- ο Άγγλος ομοσπονδιακός προπονητής, φέρεται «ακλόνητος», δεδομένου ότι έχει την πλήρη στήριξη, τόσο των παικτών του, όσο και των διοικούντων την ομοσπονδία.

Ο Σαουθγκέιτ, από την πλευρά του, δεν σκοπεύει να τα… παρατήσει και αντίθετα, θέλει να χρησιμοποιήσει τα πρόσφατα αποτελέσματα, ως κίνητρο: «Φυσικά και θα τα χρησιμοποιήσω ως… καύσιμο, γιατί όταν απογοητεύεσαι και διαβάζεις για αρνητισμό, θέλεις να πολεμήσεις και να αποδείξεις στον κόσμο, ότι κάνει λάθος. Το έκανα όλη μου την ζωή, οπότε δεν υπάρχει επιπλέον κίνητρο, λόγω μιας βραδιάς όπως η αυτή κόντρα στην Ουγγαρία (σ.σ. εντός έδρας ήττα με 4-0). Ξέρω ότι τέτοιες νύχτες μπορεί να υπάρξουν. Δεν είναι ευχάριστες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου».