Η Αυστραλία προκρίθηκε στο Μουντιάλ και μπήκε σε μία πολύ κλειστή λίστα ομάδων

Μουντιάλ

Η Αυστραλία πέρασε στο Μουντιάλ, επικρατώντας του Περού και μπήκε... σε μία κλειστή λίστα ομάδων που έχουν πέντε συνεχόμενες συμμετοχές από το 2006 και μετά.

Όταν ακούμε την χώρα της Αυστραλίας εμείς οι Έλληνες σκεφτόμαστε καγκουρό, τένις, μεγάλες πόλεις, τεράστιες εκτάσεις. Φυσικά δεν την συνδέουμε με το ποδόσφαιρο, αφού δεν έχει γράψει κάποια ιδιαίτερη ιστορία και ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει βγάλει είχε μερικά μόνο καλά χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Και όμως, οι Αυστραλοί επικράτησαν του Περού στα πέναλτι, κλείνοντας εισιτήριο για πέμπτο συνεχόμενο Μουντιάλ.

Μπορεί να ακούγεται κάπως απλό αλλά δεν είναι αφού τα καγκουρό συγκαταλέγονται σε μία πάρα πολύ κλειστή λίστα ομάδων, που τα έχουν καταφέρει, δηλαδή να μην έχουν χάσει Μουντιάλ από το 2006.

Μιλάμε για μόλις έντεκα από τις 32 ομάδες του φετινού θεσμού που το έχουν καταφέρει αυτό. Συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Ουρουγουάη και η Βραζιλία δεν έχουν χάσει από τότε Μουντιάλ, με την παρουσία της Αυστραλίας σε αυτή την λίστα να μετατρέπει τις ομάδες σε δώδεκα.

Φυσικά η επιτυχία αυτή θα πανηγυριστεί για λίγα 24ωρα καθώς πλέον ακολουθεί η δύσκολη προετοιμασία για τον Νοέμβριο. Θυμίζουμε πως από αυτές τις παρουσίες η Αυστραλία, έχει περάσει στα νοκ-άουτ μόνο το 2006, έχοντας γνωρίσει τρεις απανωτές αποτυχίες στους ομίλους.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.