Γερμανία εναντίον Κατάρ, λόγω… ομοφυλοφίλων

μουντιάλ 2022

«Απαράδεκτη η μεταχείριση των ομοφυλόφιλων στο Κατάρ», λέει ο Όλιβερ Μπίρχοφ, σχολιάζοντας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε περί μη φιλοξενίας των ομοφυλοφίλων από ξενοδοχεία του Κατάρ, ο διευθυντής της γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Όλιβερ Μπίρχοφ καταγγέλλει  την απαράδεκτη μεταχείριση που δέχονται τα μέλη του ΛΟΑΤΚΙ στο εμιράτο, σχετικά με την φιλοξενία τους κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο  ο πρωταθλητής Ευρώπης του 1996 ανέφερε, πως η νομοθεσία της διοργανώτριας χώρας του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις πεποιθήσεις του. «Ποια κριτήρια χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα η FIFA για την ανάθεση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου; Η ανάθεση ενός τουρνουά, είναι το πιο ισχυρό όπλο, προκειμένου να πιέσεις για ουσιαστικές αλλαγές».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπίρχοφ, οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν , «πρέπει να γίνουν πριν από τον χαρακτηρισμό της χώρας και όχι μετά, αλλιώς δεν έχουμε πλέον κανένα μέσο πίεσης. Νομίζω ότι είναι γενικά καλό, που συνεχίζουμε να μιλάμε, σχετικά με αυτά τα θέματα εκτός του αθλητικού χώρου, για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας».

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.