Πρεμιέρα με το… δεξί για το Καμερούν

Προγνωστικά Μουντιάλ

Με το φτωχό αλλά πολύτιμο 1-0, το Καμερούν επικράτησε του Μπουρουντί εκτός έδρας, κάνοντας έτσι ιδανικό ξεκίνημα στην προκριματική φάση του Copa Africa.

Η αναμέτρηση έγινε στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου ( το Καμερούν είχε ρεπό την 1η αγωνιστική ), με τους φιλοξενούμενους να βάζουν ήδη βάσεις για να κατακτήσουν τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Το έργο τους μάλλον θα είναι πολύ εύκολο, αφού η Κένυα που ήταν στον όμιλο αποβλήθηκε από το τουρνουά, και έτσι από τις τρεις ομάδες στην ουσία θα μείνει έξω μόνο η μία.

Στα του παιχνιδιού τώρα, το Καμερούν έδειξε από την αρχή ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης έχοντας συντριπτικά υπέρ του όχι μόνο την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις ευκαιρίες για γκολ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η αναμέτρηση έκλεισε με 37-63 κατοχή μπάλας και 3-18 τελικές, δείγμα της καθολικής υπεροχής των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μάλλον αδικούνται από το χαμηλό σκορ. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 30ο λεπτό, όταν σε φάουλ που κέρδισαν οι Καμερουνέζοι λίγο έξω από την περιοχή, ο πολύπειρος εξτρέμ της Λυών, Τόκο Εκάμπι εκτέλεσε ιδανικά σημειώνοντας το 0-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Έτσι το Καμερούν οδηγεί την κούρσα του ομίλου με τρεις βαθμούς, ενώ ακολουθούν Μπουρουντί και Ναμίμπια που έχουν από έναν βαθμό. Η επόμενη αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου όπου το Καμερούν θα υποδεχθεί τη Ναμίμπια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπουρουντί: Ναχιμανα – Ντουβαρουγκιρα, Μουκομποζι, Νσαμπιγιουμβα, Νιζιγκιγιμανα, Βεϊμανς ( 46’ Αμισι Μ. )  – Αμισι, Μπιγκιριμανα, Νσιμιριμανα Τ. ( 75’ Νσιμιριμανα Ι. ) – Μπεραχινο ( 68’ Αμπνταλαχ ), Ντιμπαζονκιζα ( 75’ Χουσεϊν ).

Καμερούν: Ονανα – Καστελετο, Νγκαντεου ( 87’ Βου ), Τολο, Φαϊ – Ανγκισα ( 83’ Οντουα ) , Ουμ Γκουετ, Τοκο Εκαμπι, Νγκαμαλεου – Αμπουμπακαρ ( 88’ Ταβαμπα ), Τσουπο-Μοτινγκ ( 77’ Γκαναγκο ).