Συγκλονίζει σύζυγος νεκρού εργάτη στο Κατάρ!

Μουντιάλ 2022

Συγκλονισμένη δηλώνει η σύζυγός εργάτη από το Νεπάλ, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του κατά την διενέργεια εργασιών για το Μουντιάλ του 2022.

Ο Ρούμπα όπως είναι το όνομα του αδικοχαμένου εργάτη, πήγε στο Κατάρ να εργαστεί για το Μουντιάλ του 2022. Ωστόσο, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και επέστρεψε στο Νεπάλ από όπου καταγόταν μέσα σε… φέρετρο.

Μέχρι στιγμής τα νούμερα των νεκρών εργατών όπως μεταδίδει η Daily Mail είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με τα νούμερα, 239 εργάτες από το Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κατάρ στο διάστημα 2020–2021. Ωστόσο, περίπου τα μισά περιστατικά έχουν αποδοθεί σε φυσικά αίτια.

Μάλιστα τα στοιχεία που έρχονται από την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας που θα διοργανώσει τη μεγαλύτερη γιορτή του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι ακόμα πιο στενάχωρα. Από το 2011, περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και σχετίζονται με εργασίες που έχουν ως στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, το τραγικό της ιστορίας είναι ότι η  Ανώτατη Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ καταγράφει ως θανάτους «σχετικούς με την εργασία» μόνο όσους συνέβησαν μέσα στα γήπεδα που θα διοργανωθούν οι αγώνες. Για τους διοργανωτές ο Ρούμπα είναι ακόμα ένας αριθμός καθώς δε θεωρούν πως η ζέστη και πολλές ώρες εργασίας είναι παράγοντες που συμβάλλουν στους «σχετικούς με την εργασία» θανάτους.

Ο Ρούμπα πέθανε αφήνοντας πίσω του την σύζυγό του Παχρίν και τον αγέννητο γιο τους. Τα λόγια της συζύγου του είναι συγκλονιστικά: «Η ζωή του φαίνεται πως άξιζε τόσο λίγο τελικά. Ήθελα απλά να είναι εδώ μαζί μου, χωρίς να ζητάω χρήματα για τη ζωή του. Όταν μου είπαν ότι πέθανε ένιωσα σαν να έπεφτα από τον ουρανό. Ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πώς μπορώ να τον ξεχάσω; Είπαν ότι η καρδιά του ευθύνεται για τον θάνατό του, αλλά ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Μου έλεγε για τη ζέστη εκεί έξω, πως ένιωθε τη ζέστη του δρόμου κάτω από τα παπούτσια του. Μου έλεγε ότι δεν υπήρχε σκιά στο γήπεδο όταν κρεμόταν στα σχοινιά. Δούλευε πολλές ώρες, αλλά ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την υγεία του».

Για την ιστορία, ο γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής του Κατάρ, Χασάν Αλ Θαουντί, εξέφρασε τη λύπη του με μία επιστολή 800 λέξεων για την απώλεια ενός ανθρώπου, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στο αίτημα για αποζημίωση, θεωρώντας ότι τα 1.750 ευρώ που ήδη έχει λάβει «θα βοηθήσουν».

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.