Με την Ουρουγουάη το πρώτο φιλικό του Ιράν

Ιράν

Από ακύρωση σε ακύρωση οδεύει το Ιράν σε ότι έχει να κάνει με τα φιλικά του παιχνίδια. Η Ουρουγουάη, ο επόμενος στόχος για διεξαγωγή φιλικού.

Στις 5 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Ιράν, στο Βανκούβερ, απέναντι στον Καναδά, ένα παιχνίδι όμως που ακυρώθηκε λόγω των αντιδράσεων από την χώρα του Καναδά διότι τον Ιανουάριο του 2020 οι «Φρουροί της Επανάστασης» κατέρριψαν καναδέζικο αεροπλάνο κοντά στην Τεχεράνη με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Ο ίδιος ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό δήλωσε πως το εν λόγω φιλικό θα ήταν άσχημη ιδέα να πραγματοποιηθεί. Έτσι λοιπόν ακυρώθηκε η όποια δεύτερη σκέψη για την διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Το αμέσως επόμενο φιλικό με τον Ισημερινό ακυρώθηκε και αυτό. Με την Σενεγάλη στην Τεχεράνη ακυρώθηκε λόγω του φορτωμένου προγράμματος των Σενεγαλέζων. Η μπίλια όπως φαίνεται, “έκατσε” στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας του Ιράν Χασάν Καμρανιφάρ σε συνέντευξή του στην εθνική ιρανική τηλεόραση δήλωσε «Προχωράμε για να παίξουμε απέναντι στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης η οποία και βρίσκεται στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA. Τα πράγματα οριστικοποιούνται. Θα παίξουμε με την Ουρουγουάη στο Μοντεβιδέο. Πρώτα επιλέχθηκε ο αγώνας με τον Καναδά διότι έχουν παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού με τις ΗΠΑ. Σχεδιάζουμε ένα άλλο παιχνίδι. Η ομάδα θα πάει σε 2-3 μέρες στο Κατάρ και από εκεί στην Ουρουγουάη. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Ο αγώνας με την Ουρουγουάη θα διεξαχθεί στις 11 ή 12 Ιουνίου. Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Αθλητισμού είναι δίπλα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν προγραμματίζουμε πράγματα και αυτά διακόπτονται, αμέσως πρέπει να προγραμματίζουμε καινούρια. »