Εθνική Πορτογαλίας: Οι… εξηγήσεις του Σάντος για τον Ρονάλντο

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο εκλέκτορας της Εθνικής Πορτογαλίας για το γεγονός πως δεν χρησιμοποίησε από την αρχή του Ρονάλντο. Τι απάντησε.

Κεφάτος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Φερνάντο Σάντος, μετά το ισόπαλο 1-1 της Εθνικής Πορτογαλίας απέναντι σε αυτήν της Ισπανίας. Μίλησε για όλους και για όλα, ενώ δεν έλειψαν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για την ενδεκάδα χωρίς Ρονάλντο.

«Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, είχαμε και εμείς κι αυτοί φάσεις, όμως δεν είχαμε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και οι γραμμές μας είχαν μεγάλες αποστάσεις. Αυτό έδωσε πλεονέκτημα στους Ισπανούς, οι οποίοι πήραν την κατοχή. Αυτό προσπάθησα να διορθώσω με τις αλλαγές του δευτέρου μέρους και έκτοτε βελτιωθήκαμε», δήλωσε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.

Για τις αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν είχαμε την υπομονή να πλησιάσουμε σωστά και να εκμεταλλευτούμε τους χώρους. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά του Ράφαελ Λεαό, ο οποίος είναι πολύ δυνατός. Αλλά αν κάνει πάντα την ίδια κίνηση, καταλήγει να μην κάνει όσα μπορεί. Ακόμα κι έτσι, έφτιαξε δύο καλές στιγμές. Στο δεύτερο μισό ξεκινήσαμε καλά, με περισσότερη κατοχή, αναγκάζοντας την Ισπανία να ανοίξει τους χώρους. Τότε ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να έχουμε παίκτες με ταχύτητα, γι’ αυτό πέρασαν στο ματς οι Όρτα και Γκέδες. Έχουμε πολλές λύσεις».

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Πολλές φορές ο κόσμος ρωτάει γιατί είναι βασικός. Ήταν μια τεχνική, τακτική επιλογή. Για τον τρόπο που θέλαμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι, μας φαινόταν ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να είναι σημαντικό να παίζεις διαφορετικά. Βασιζόμασταν στον Ρονάλντο για το δεύτερο ημίχρονο».

Για τον Ρικάρντο Όρτα: «Μπορεί να συνεισφέρει πολλά. Είναι ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά, ένας παίκτης που έχει το γκολ, έχει τις εσωτερικές κινήσεις. Στην Μπράγκα είναι ηγέτης. Ήταν πολύ καλός στην προπόνηση, ήξερε τι θέλαμε από αυτόν, τι απαιτούσε η φιλοσοφία της ομάδας».

Ο Φερνάντο Σάντος κατέληξε πως: «Η δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει τον κόσμο να πιστεύει ό,τι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Το ίδιο πιστεύουμε κι εμείς».