Η αποτυχία του 2002

Εθνική Πορτογαλίας

Η Εθνική Πορτογαλίας είχε μεγάλες βλέψεις στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέα. Τι συνέβη όμως;

Ιούνιος του 2002 και η Εθνική Πορτογαλίας λάμβανε μέρος για τρίτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέα. Η στελέχωση της ομάδας άφηνε πολλές υποσχέσεις. Ο όμιλος, θεωρητικά βατός, με τη διοργανώτρια Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Πολωνία να είναι οι αντίπαλες ομάδες και ο δρόμος για τους «16», θεωρητικά ξανά, ορθάνοιχτος.

Στο ρόστερ του Αντόνιο Ολιβέιρα, υπήρχαν μερικά τεράστια ονόματα. Λουίς Φίγκο, Μάνουελ Ρούι Κόστα, Νούνο Γκόμες, Παουλέτα, Πάουλο Σόουζα, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Πετίτ, Ζοάο Πίντο, ήταν μερικά από αυτά. Όμως, όπως φάνηκε στη συνέχεια, κάτι έλειπε.

Οι αποδόσεις που θες είναι στο Pamestoixima.gr. Mε πλούσιο live streaming, μεγάλη ποικιλία από pre & live αγώνες και cash out κάθε στιγμή του αγώνα.

Εθνική Πορτογαλίας: Η απρόσμενη πρεμιέρα

Εναρκτήριο ματς, απέναντι στους Αμερικανούς στη Σουγόν. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως η αρχή, είναι το ήμισυ του παντός. Η ρήση, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά σωστή. Στο 36’, η Εθνική Πορτογαλίας βρισκόταν με τρία τέρματα στην πλάτη. Ωστόσο δεν το παράτησε, μείωσε σε 3-2, όμως μέχρι εκεί. Ήττα και γκρίνια, από την πρεμιέρα κιόλας.

Στο χέρι της η πρόκριση

Στο δεύτερο ματς, αυτό απέναντι στην Πολωνία στη Γεοντζού, ήρθε η πολυπόθητη αντίδραση. Το τελικό 4-0 μιλάει από μόνο του, με τον τεράστιο Παουλέτα να σημειώνει χατ τρικ (14’, 65’, 77’), ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρούι Κόστα στο 88’.

Το πρώτο τρίποντο μπήκε λοιπόν στο σακούλι, φέρνοντας έτσι για την Εθνική Πορτογαλίας το φινάλε, στα μέτρα της, καθώς εξαρτιόταν μόνο από την ίδια. Με νίκη απέναντι στη Νότια Κορέα, περνούσε τη φάση των «16» αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα των ΗΠΑ με την Πολωνία.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Αποβολή στο 27′ κι αντίο

Το ματς διεξήχθη στην Ιντσεόν και όσο κυλούσε ο χρόνος, το φαβορί, οι Ίβηρες, καταλάβαιναν πώς μόνο απλή υπόθεση δεν ήταν η νίκη κόντρα στους διοργανωτές. Έμειναν νωρίς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ζοάο Πίντο στο 27’ ενώ στο 66’ ήρθε η δεύτερη κόκκινη κάρτα, αυτή τη φορά για τον Μπέτο. Ο μετέπειτα άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γι Σουνγκ Παρκ, έβαλε μπροστά στο σκορ τους Νοτιοκορεάτες στο 70’ και φυσικά κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς ο Φίγκο και η παρέα του δεν μπόρεσαν ποτέ να επιστρέψουν στο ματς, παίζοντας με δύο παίκτες λιγότερους.

Η 21η θέση που τελικά κατέλαβε η Εθνική Πορτογαλίας, παραμένει ακόμη και σήμερα η χειρότερη πορεία της σε τελική φάση Μουντιάλ.